Roczne sprawozdanie o udzielonych zamówieniach w roku - Księgowość

Strona 1 z 19    [ Posty: 186 ]

Napisano: 21 sty 2014, 10:16

Czy zapoznaliście się już z rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 12 grudnia 2013r. Dz.U. z 2013r. poz. 1530 w sprawie zakresu informacji zawartych w rocznym sprawozdaniu o udzielonych zamówieniach, jego wzoru oraz sposobu przekazywania? Proszę o jakieś szczegóły dla księgowych z ops.
~karl

Napisano: 21 sty 2014, 12:34

do kiedy jest termin sporządzenia tego sprawozdania?
~Izabela

Napisano: 21 sty 2014, 13:42

Ja nic nie wiem o takim sprawozdaniu
~RENIA

Napisano: 21 sty 2014, 13:48

do końca marca
~y

Napisano: 21 sty 2014, 14:57

ja przeczytałam rozporządzenie i wg mnie ops-y są zobligowane do sporządzenia tego sprawozdania nawet jeśli nie weszły z zakupami w pzp wiersz 1 wzoru sprawozdania: zamówienia, których wartość nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwoty, o której mowa w art. 4 pkt 8 ustawy pzp.
i wystarczy spojrzeć na art. 98 ustawy pzp: nie ma tam wyłączeń, co oznacza, że zrobić do 1-go marca muszą wszyscy.
jeśli ktoś ma inne zdanie to proszę o opinię. a na marginesie, żeby było ciekawiej to kwotę zamówień łączna należy podać netto, bez vat.
~edyta

Napisano: 21 sty 2014, 15:00

dokładnie- OPS-y musza zrobić nawet z zamówień poniżej 14 tys euro a żeby to zrobic musimy miec jakąś ewidencję fr na dodatek z podziałem na netto i brutto
~ZUZA

Napisano: 21 sty 2014, 15:15

A co OPSy mają brać pod uwagę?
Rozumiem, że zakupy materiałów i wyposażenia, umowy zlecenia, posiłki, prowizje bankowe i inne usługi.
Ale np. usługi pocztowe, czy noty za prąd, gaz i telefony od gminy (gmina daje na zmniejszenie kosztów )
I czy nie powinno być tak, że my podajemy dane do gminy a gmina robi zbiorcze sprawozdanie.
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 21 sty 2014, 15:23

ja nie liczę zamówień składanych przez gminę, bo oni zamawiali, a mnie obciążają tylko częścią kosztów. liczę tylko to co faktycznie my zamawialiśmy. miałam dylemat co do dożywiania, ale wydaje mi się, że my kierujemy dziecko do posiłków na podstawie decyzji, a następnie refundujemy te posiłki do szkół, zatem zamawiającym jest szkoła, a nie my.
~edyta

Napisano: 21 sty 2014, 15:32

sprawozdanie jest do konca lutego a dokładnie do 1 marca 2014 r. Ops- y maja obowiazek je sporzadzac a najwazniejsze jest zeby wystapic to tego wydziału o kody i hasło. tak jak było z urzedem statystycznym. Na stronie urzedu zamówien publicznych jest wzór tego wniosku. Nalezy to zrobic jak najszybciej bo moze urzad do ko naca lutego juz nie zdarzyc z wydaniem tych kodów. a za to niestety tez jest dyscyplina.
~beata

Napisano: 21 sty 2014, 16:18

obligo dla GOPs do 14 tys euro, do 01.03.2014 , UZP login itd., ew
~aga7-7

Strona 1 z 19    [ Posty: 186 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x