nie rozliczony w US
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DO DW
- Kontakt:
nie rozliczony w US
Co zrobić gdy w weryfikacji wyszło nam, że system nie zawiera deklaracji podatkowej za podany okres chociaż mamy PIT 11 z 2014 i świadectwo pracy z zakładu pracy. Liczyć mu z Pit-a czy nie?
Re: nie rozliczony w US
A o jakiej kwocie mowa? Bo miałam dwa razy taki przypadek. Dzwoniłam do US i dostałam odpowiedź, że jeżeli jest to mała kwota, do 1000,00 zł to niby jest obowiązek rozliczenia, ale US nie będzie ścigał jak ktoś zeznania nie złoży. Ja sobie te kwoty wprowadzałam w program, ale w sumie skoro i tak to utracasz to się świat nie zawali jak tego nie wprowadzisz.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DO DW
- Kontakt:
Ja mam kwotę na ponad 8000zł.
Wzywasz i żądasz od strony tych informacji, oczywiście pod rygorem pozostawienia wniosku bez rozpoznania.17.5. W przypadku braku możliwości samodzielnego uzyskania przez organ właściwy lub marszałka województwa informacji, o których mowa w ust. 1 pkt 1–3, z przyczyn nieleżących po stronie organu właściwego lub marszałka województwa, organ właściwy lub marszałek województwa prowadzący postępowanie w sprawie świadczenia wychowawczego wzywają osobę, o której mowa w art. 13 ust. 1, do dołączenia tych informacji.
Oprócz nie rozliczony w US - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Samotna czy nie?
Sygnity listy wyplat
Dochód uzyskany problem
jaki dochód - proszę o pomoc
opiekun prawny
Dochód uzyskany / osiągnięty
sygnity liczba świadczeń na 1 dziecko
Odpowiedź z ZUSu i co teraz?
od kiedy 500
WTF???
SPRAWOZDANIE "UNIKATOWE WNIOSKI"