Samotna czy nie?
Samotna czy nie?
Proszę o pomoc. 01 czerwca 2016r. urodził mi się syn. Aktualnie mieszkam tylko z nim, z ojcem dziecka póki co mieszkamy osobno z uwagi na warunki. Pracuje zawodowo ale moje dochody netto nie przekraczają 800zł. Ojciec dziecka oczywiście pomaga mi ale bardziej w formie rzeczowej, nie przekazujemy sobie pieniędzy, więc nie dostaje alimentów dobrowolnych tylko on kupuje dla dziecka częśc rzeczy ktore są potrzebne. Czy na okres dopóki mieszkamy osobno, dopóki sytuacja się nie zmieni, mogę ubiegać się o 500+? I jakie dokumenty będą wymagane? PIT? bo pracuje w jednym zakładzie pracy od 4 lat i nie mam innych dochodów. Proszę o odp
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Samotna czy nie?
nie jest to samotne wychowywanie, musi pani tylko złożyć wniosek, we wniosku należy ująć również ojca dziecka (jego dochody będą brane pod uwagę).
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
samotne jest wtedy kiedy w akcie zupełnym jest wpisany ojciec nieznany lub ojciec dziecka zmarł
Idź przed siebie, zostaw cienie. 

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/DM/DO
- Kontakt:
cojote chcesz mi powiedzieć, że ja nie jestem samotnym rodzicem, bo ojciec dziecka jest znany? Wychowywał syna do 2-go r.ż. później ślad po nim zaginął, siedzi gdzieś w świecie i co, ja nie jestem samotnym rodzicem?
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
cojote to przy zasiłku rodzinnym tak jest. W 500+ wystarczy że kobieta oświadczy że nie mieszka z ojcem dziecka
Oprócz Samotna czy nie? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Składki ZUS
chyba tylko Rutkowski pomoze ...
Od kiedy 500+ na pierwsze dziecko. Pomocy.
dziecko u babci - a co z 500+
Umowa zalecenie - czy uzsk? Pomocy
pierwsze dziecko z innego związku
Ukrainiec
wzór decyzji wygaśnięcie prawa do św. wych.
Sygnity listy wyplat
Dochód uzyskany problem
jaki dochód - proszę o pomoc
opiekun prawny
Dochód uzyskany / osiągnięty
sygnity liczba świadczeń na 1 dziecko
Odpowiedź z ZUSu i co teraz?
nie rozliczony w US