Nie taki drobny problem z przeliczeniem dochodu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 25 lis 2013, 1:54

Klient składając wniosek o przyznanie świadczeń rodzinnych dostarczył oświadczenie o braku dochodu żony, zaświadczenie o wysokości dochodu uzyskanego w 2012 r., oświadczenie o wysokości dochodu niepodlegającego opodatkowaniu oraz zaświadczenie zus o wysokości składek na ubezpieczenia zdrowotne. Z niniejszego zaświadczenia ZUS z dnia 13.09.2013 r. wynikało że uzyskiwała strona w tamtym czasie dochody z dwóch źródeł, tj. z zasiłku dla bezrobotnych oraz z wykonywania umowy zlecenia, wezwałam stronę do złożenia oświadczeń o wysokości dochodu z poszczególnych rodzajów dochodu i wykazania w jakich okresach ten dochód uzyskiwano. No i się zaczęło .... Klient dostarczył mi Decyzję o przeliczeniu renty, decyzję o ponownym ustaleniu renty, pity, decyzję o rozliczeniu renty, oraz zawiadomienie o ponownym ustaleniu renty, wstrzymaniu renty oraz pismo ZUS-u do Powiatowego Urzędu Pracy odnośnie wstrzymania wypłaty zasiłku dla bezrobotnych i refundacji w związku z przyznaniem wstecz prawa do renty z tytułu niezdolności do pracy.
Czy dobrze zrobię przeliczając najpierw dochód uzyskany z tytułu zasiłku dla bezrobotnych, utracę go a potem policzę dochód z tyt. zatrudnienia na umowę zlecenie, by następnie przeliczyć dochód z wznowionej renty pomniejszonej o koszty refundacji podlegajacego zwrotowi zasiłku dla bezrobotnych? Jak to ugryźć ? Przeliczać dochód w porządku chronologicznym robiąc kolejno uzyski i utraty dochodu?
Czas mnie lekko nagli, już się trzy razy zabierałam to ogarnięcia tego tematu ale odpuszczałam bo szkoda czasu bo wnioski inne czekają....
~Andzia

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x