nie wiem co robić :( - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 13 lut 2015, 15:21

Witam!
Mam ogromny problem.. a polega on na tym, iż w grudniu do wypłaty dodatku za kdr podałam liczbę złożonych wniosków 19. policzyłam ręcznie i dałam księgowej. w styczniu weszłam w te raporty i tu bomba. Z raportów wynika, iż wniosków mam 20 liczba rodzin 19, liczba wniosków o dodanie rodziny 19, liczba wniosków o uzupełnienie rodziny 1. I wniosków faktycznie miałam 19 z tym, że pominęłam z wniosku przy wprowadzaniu jedno dziecko, ale jakoś dodałam brakujące dziecko co mnie bardzo ucieszyło na tamten czas, a teraz wyszło, że potraktował system to jako dodanie nowego członka rodziny i oddzielny wniosek. Błagam pomóżcie co mam zrobić w takiej sytuacji? Czy można to w jakiś sposób skorygować? Będę wdzięczna za rady.
kdr

Napisano: 16 lut 2015, 8:53

Błagam podpowiedzcie coś mądrego...
kdr

Napisano: 16 lut 2015, 9:03

No dobrze, wniosków jest 20, bo tyle razy ktoś o coś wnioskował. Nie da się tego skorygować. A że to było dodanie członka rodziny, to na ówczesne przepisy nie przysługiwała nam żadna dodatkowa kasa za obsługę takiego wniosku. Więc obsłużyłaś 19 rodzin według stawki 8,93 zł/rodzinę.
Kinya

Napisano: 16 lut 2015, 9:30

Witaj! Kinya wniosków miałam 19 i rodzin 19, tylko strzeliłam gapę - nie wprowadziłam jednego dziecka i jeszcze ciemna masa wlazłam jeszcze raz we wniosek i dodałam tylko nie wiedziałam że to potraktowało jako nowy wniosek i we wszystkich sprawozdaniach mam 19 wniosków a w programie 20 i w tym 1 o uzupełnienie. :(
kdr

Napisano: 16 lut 2015, 10:12

Ja miałam podobną sytuację, też tak zrobiłam, ze zapomniałam wprowadzić jednego dziecka i dodałam poprzez dodanie członka rodziny i system potraktował to jak nowy wniosek. Tylko, ze ja przy sprawozdaniach napisałam w uwagach wyjaśnienie i opisałam jak to zrobiłam. Sprawozdanie przeszło więc widocznie było ok.
EBK

Napisano: 16 lut 2015, 10:56

Błędy się zdarzają, w końcu ludźmi jesteśmy :) Myślę, że w razie czego, jakieś wyjaśnienie trzeba będzie napisać, a teraz się nie stresować, bo w systemie tego nie zmienisz. Dobrze, że podałaś, że miałaś 19 wniosków, a nie 20 i nie policzyłaś sobie większej kwoty.
Kinya

Napisano: 16 lut 2015, 11:43

Kochani dziękuję Wam za odpowiedzi bo od kilku dni taki mam stres z tym, że nie wiem. Nie mogę darować, że taki błąd mam... Jeszcze raz dziękuję ! :)
kdr

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x