nie wiem, co zrobić - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 19 lis 2015, 20:10

Walek, a ile płacicie za schronisko?
gabrielka

Napisano: 20 lis 2015, 11:58

gabrielka pisze:Walek, a ile płacicie za schronisko?
najtańsze 25zł za dobę (15 pobyt + 10zł wyżywienie) - ale tu mamy tylko 30 miejsc, maksymalna kwota za schronienie z wyżywieniem to 35zł ( to przetargi, schroniska konkursowe wypadają jeszcze drożej w przeliczeniu na osobę)
walek
Stażysta
Od: 29 paź 2007, 13:05
Zajmuję się: Szukaniem dziury w całym

Napisano: 20 lis 2015, 12:23

Klientka nie przekracza kryterium dochodowe także możesz przyznać wsparcie w postaci zasiłku celowego i programu pomoc państwa w zakresie dożywiania -zasiłek celowy "posiłek" Ponadto w formie rzeczowej na czas zimy obiady, a także pomoc z programu FEAD. Nasz jeden klient przebywa w schronisku i płacimy 620 zł miesięcznie, także jeśli ma mieszkanie to trzeba jej pomóc zostać w środowisku
Gość

Napisano: 20 lis 2015, 23:41

Witam, nie jestem pracownikiem, ale zainteresował mnie temat. Chciałam zapytać, czy jak ktoś jest klientem MOPS i musi mieszkać w miejskich przytulisku, to wtedy MOPS ponosi koszta tego przytuliska? Czyli niejako bardziej "opłaca się" MOPS-owi dopłacić klientowi do stancji? U nas można wynająć pokój w domkach nawet za 450 zł. Mój znajomy mieszka od niedawna w przytulisku, a za pokój dałby radę te 250 zł płacić, ale pracownik wiedząc o tym nie zaproponował mu takiej alternatywy, tylko jeszcze załatwił to przytulisko. Więc jak to wszystko rozumieć? Proszę o odpowiedź.
Katarzynaa

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x