nie wiem, co zrobić
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Szukaniem dziury w całym
- Kontakt:
Re: nie wiem, co zrobić
najtańsze 25zł za dobę (15 pobyt + 10zł wyżywienie) - ale tu mamy tylko 30 miejsc, maksymalna kwota za schronienie z wyżywieniem to 35zł ( to przetargi, schroniska konkursowe wypadają jeszcze drożej w przeliczeniu na osobę)gabrielka pisze:Walek, a ile płacicie za schronisko?
Klientka nie przekracza kryterium dochodowe także możesz przyznać wsparcie w postaci zasiłku celowego i programu pomoc państwa w zakresie dożywiania -zasiłek celowy "posiłek" Ponadto w formie rzeczowej na czas zimy obiady, a także pomoc z programu FEAD. Nasz jeden klient przebywa w schronisku i płacimy 620 zł miesięcznie, także jeśli ma mieszkanie to trzeba jej pomóc zostać w środowisku
Witam, nie jestem pracownikiem, ale zainteresował mnie temat. Chciałam zapytać, czy jak ktoś jest klientem MOPS i musi mieszkać w miejskich przytulisku, to wtedy MOPS ponosi koszta tego przytuliska? Czyli niejako bardziej "opłaca się" MOPS-owi dopłacić klientowi do stancji? U nas można wynająć pokój w domkach nawet za 450 zł. Mój znajomy mieszka od niedawna w przytulisku, a za pokój dałby radę te 250 zł płacić, ale pracownik wiedząc o tym nie zaproponował mu takiej alternatywy, tylko jeszcze załatwił to przytulisko. Więc jak to wszystko rozumieć? Proszę o odpowiedź.
Oprócz nie wiem, co zrobić - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
wyrównanie renty
RPO WP 2014-2020 - poddziałania 6.1.2.
Postanowienie
zmiana decyzji
zas.okresowy powód
Skierowanie do DPS bez dokumentacji?
Pytanie
Czy notatka słuzbowa
odliczanie alimentów
czy wliczyć dochód
Zasiłek stały