Kobieta ma 2 dzieci z byłym mężem i jedno z obecnym partnerem z którym jest. Na dzieci z byłego związku są zasądzone alimenty. Co roku je podawała za rok bazowy. Teraz napisała że nie ma alimentów, że ich nie otrzymała w 2022 i nie prowadziła sprawy u komornika. Co mogę zrobić? Czy powinnam to przyjąć bez alimentów, czy przyjąć wg wyroku, czy wzywać ją? Jak postąpić aby było zgodnie z prawem?
„-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
my w takich przypadkach liczymy z wyroku tak jakby dostała, bo albo dostawała albo idzie do komornika-po odwołaniach sko utrzymuje w mocy nasze decyzje
wezwij o doręczenie od komornika zaświadczenia a jak nie ma niech oświadczy że nie składała u komornika i nie pobierała alimentów, i dolicz te alimenty
ona właśnie napisała mi oświadczenie że nie otrzymała w 2022 roku alimentów i że nie prowadzi sprawy u komornika, więc i tak przyjąć to co w wyroku? Ma to znaczenie bo w listopadzie kończy się orzeczenie dziecka i od XII będę musiała zrobić 1/1
„-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”