Chciałabym się zwrócić z pytaniem odnoszącym się utraty dochodu:
Pan X w roku bazowym pracował od stycznia do połowy marca w zakładzie A.
Natomiast od drugiej połowy marca podjął kolejne zatrudnienie w zakładzie B z którego dochód osiągany jest do nadal. Dochód z zatrudnienia w zakładzie A uznaje się jako dochód utracony.
Robiąc utratę dochodu osiągniętego z zakładu A, pozostaje mi dochód tylko i wyłącznie pochodzący z zakładu B. Program utraca mi prawidłową kwotę dochodu natomiast pozostały dochód dzieli mi przez 12 miesięcy natomiast Pan podjął zatrudnienie tam od połowy marca.
Moje pytanie w związku z tą sytuacją brzmi: Czy dochód, który pozostał wskutek utraty części dochodu prawidłowo jest dzielony przez 12 msc ? Czy powinien być dzielony przez liczbę miesięcy w których faktycznie Pan pracował?
Sygnity wysłało mi instrukcję wprowadzania dochodów uzyskanych i utraconych, w której pokazany jest przykład utraty całego dochodu, a mnie interesuje utrata tylko części dochodu i to jak traktowany jest pozostały dochód.
Nieadekwatna odpowiedź SYGNITY- P.Tomku pomocy
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Re: Nieadekwatna odpowiedź SYGNITY- P.Tomku pomocy
W takim przypadku trzeba odrzucić rozwiązanie zgłoszenia i napisać że nie o to chodziło.
pozdrawiam
pozdrawiam
Tomek
Oprócz Nieadekwatna odpowiedź SYGNITY- P.Tomku pomocy - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
zasiłek chorobowy przy działalności
studentka- jak liczyc je stypendium ?
uchylenie z urzędu?
dotacja
Śmierć wnioskodawcy
Uchylenie decyzji z ROPS
decyzje z ROPS
jaka podstawa do informacji publicznej
przekroczenie dochochodu nie wypłacono kasy
Pan TOMEK, ELMER pomocyyyyyyyyyyy http://forum.ops.pl/viewt
ROPS
jak liczyć gospodarstwo