niebieska karta - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 01 lut 2011, 16:23

zakładamy czy nie? kazdy inaczej pisze...
~------

Napisano: 07 lut 2011, 10:28

zakładamy.
Nie zapominajmy o tym , że kiedy wypełniamy nasze obowiązki i stwierdzamy przemoc, zakładamy niebieska kartę!!Każdy kto w trakcie pełnienia czynności służbowych poweźmien taka informacje ma taki obowiązek. Sama ustawa nas od tego obowiązku nie zwalnia.
Jesli załozysz juz taka karte to poinformuj policję, przeslij do zespołu, ponieważ w obiegu ma być już tylko jedna karta. Nie ma znaczenia kto ja załozy, ale ma byc tylko jedna.
~AgnieszkaK

Napisano: 11 lut 2011, 10:56

A jesli rodzina ma założoną Niebieską Karte przez Policję to czy ja mam też założyc Niebieska Kartę? czy założyć tylko pracę socjalną?
~ola

Napisano: 11 lut 2011, 14:36

założyć Niebieską Kartę i ją realizować w ramach pracy socjalnej.
~iwona

Napisano: 11 lut 2011, 21:58

nie zakładać, po co! nie ma takiej potrzeby!!!weź kopie z Policji.
przepisy po to wprowadzono aby nie dublować procedur.
~AgnieszkaK

Napisano: 21 lut 2011, 17:47

oczywiście że nie ma potrzeby zakładać drugiej. Po co narażać ofiarę przemocy na stek tych samych pytań w niewielkim odstępie czasu? Powinna w obiegu krążyć jedna i na jej podstawie być realizowana ewentualna współpraca między policją a ośrodkiem.
~Tyna

Napisano: 21 lut 2011, 22:43

Też uważam, ze nie powinno się powielać NB, w moim ośrodku jednak zakładamy pomimo tego że jest na Policji.
~asiula83

Napisano: 01 mar 2011, 20:59

Jaką Niebieską Kartę? Wzór druku obowiązywał \"nie dłużej niż 6 m-cy od wejścia nowelizacji\" tj. do końca roku a nowego wzoru druku jeszcze nie ma bo nie weszło nowe rozporządzenie do ustawy.
~jaga

Napisano: 02 mar 2011, 9:28

jaga ma rację - czekamy na przepisy wykonawcze i robimy swoje.
~jola

Napisano: 02 mar 2011, 14:41

tak jaga, ale prawo jest prawem i jest po stronie Agnieszki. Do czasu kiedy projekt nie wejdzie w życie, obowiązują dotychczasowe zasady!

Proszę pamiętać.
~~mp

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x