Niebieskie karty poufność a rozprawa - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 19 wrz 2016, 0:28

Zostałam wezwana w charakterze świadka na rozprawę w sprawie rozwodu w rodzinie w której była prowadzona procedura Niebieskie Karty. Czy ktoś z Was już był może wzywany? Czy muszę informować Sąd w trakcie przesłuchania iż jako członek ZI jestem objęta poufności na podstawie art.9c??
Bania1

Napisano: 21 wrz 2016, 14:28

Witam.
Byłam na takiej rozprawie i poinformowałam sędziego o poufności, kiwnął głową i zaczęłam zeznawać. Miałam wrażenie, że ma to głęboko w nosie :)

Pozdrawiam.
Ja*

Napisano: 29 wrz 2016, 11:14

Ciekawy temat. Jako członek ZI, grupy roboczej nie mogę udostepniać informacji z niebieskiej Karty ani sprawcy ani osobie pokrzywdzonej (Zespół Interdyscyplinarny nie podlega pod kpa). Podczas rozprawy w sądzie mogę powiedzieć już wszystko w obecności zarówno sprawcy jak i pokrzywdzonego?

Dodatkowo Sąd przed rozprawą zwraca się do OPS o udzielenie informacji/ przekazanie dokumentacji z NK.
Czy OPS na wniosek Sądu Wydział Cywilny ma obowiązek udostepnić dokumentację NK. Kto będzie miał wgląd w tą dokumentację ( wtym NK, protokoły, notatki)? Czy będzie to także obrońca oraz sprawca przemocy, który jak na patelni będzie miał dostęp do wszystkich danych z procedury NK?

Bania1 pisze:Zostałam wezwana w charakterze świadka na rozprawę w sprawie rozwodu w rodzinie w której była prowadzona procedura Niebieskie Karty. Czy ktoś z Was już był może wzywany? Czy muszę informować Sąd w trakcie przesłuchania iż jako członek ZI jestem objęta poufności na podstawie art.9c??
Czy podczas rozprawy byłaś poproszona o podanie swoich danych osobowych (miejsce zamieszkania)?
Czy podczas Twoich zeznań na sali był obecny sprawca przemocy?
Redis

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x