aktualizacje planu pracy - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 15 wrz 2016, 10:55

Witam. Asystenci co jaki czas robicie aktualizację planu pracy?Ja robiłam co miesiąc ale w niektórych rodzinach odeszłam od tego bo za dużo zadań wychodziło w między czasie. Teraz robię zadania do wykonania na następną wizytę. Myślicie, że tak może być?
ggoniaka
Praktykant
Od: 26 lut 2016, 16:07
Zajmuję się:

Napisano: 17 wrz 2016, 15:25

Drodzy asystenci nikt z Was nie robi aktualizacji? Proszę o pomoc bo szkolenia na których była nie rozwiały moich wątpliwości:(
ggoniaka
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 17 wrz 2016, 20:17

witam,

Ja robię aktualizacja co pół roku.

Ciekawi mnie, że na każde następne spotkanie dajesz zadanie ? Z cieakwości jak byś mogła podać parę przykładów ?
lucek1

Napisano: 19 wrz 2016, 8:48

Witam,co trzy miesiące robię nowy plan pracy. W międzyczasie, w razie potrzeby po konsultacji z rodziną mogę dopisać do niego działania.
JoannaB

Napisano: 19 wrz 2016, 8:58

#lucek1 miało być prawie na każdą wizytę.A są to proste zadania typu; umyj kuchenkę gazową, wyślij list, kup środki higieniczne, wyczyść dzieciom uszy, zapłać za śmieci itp. Zadania są warunkowane bieżącą sytuacją.

Co do nowego planu co 3 miesiące to czy nie jest to za często?Na jednym ze szkoleń były osoby, które tworzą stowarzyszenie zatrudniające asystentów i mówiły, że robią jeden plan na cały okres współpracy. A jak się pojawią nowe problemy to jest aktualizacja.
ggoniaka
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 19 wrz 2016, 11:49

Jest to zalecenie odgórne od kierownictwa odnośnie takiej częstotliwości. Można to traktować jako aktualizację, zazwyczaj mocne/słabe strony nie zmieniają się, dodajemy/usuwamy niektóre działania do wykonania w zależności od potrzeb.
JoannaB

Napisano: 20 wrz 2016, 10:41

ja również aktualizuje plan raz na poł roku( razem z ocena okresowa) wystarczjaco. Wczoraj byłam na szkoleniu i prowadzaca była za tym jak najbardziej
asystentura

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x