niech mi ktoś pomoże

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
ellej

niech mi ktoś pomoże

Post autor: ellej »

Mam Panią która ma dzieci:
1. dwoje z pierwszego małżeństwa są z nią ma zasądzone alimenty
2. dwoje z drugiego małżeństwa (rozwód) są z ojcem dziecka pani płaci alimenty
3. dziecko z innym Panem , ale akt urodzenie jest na drugiego męża bo nie minęło 360 ..i.t.d
Ja już pogubiłam się co mogę przyznać . Pani chce zasiłek rodzinny i urodzenie dziecka na trzecie ,Pomocy co powinna przedstawić bo ja się totalnie pogubiłam Proszę... Ojca trzeciego dziecka wpisać ma czy nie ?
asiak

Re: niech mi ktoś pomoże

Post autor: asiak »

ale minęło 360 dni i ojciec który jest wpisany coś zrobił ? jest jakieś zaskarżenie zaprzeczenie ojcostwa ?
ellej

Pani twierdzi że jest sprawa w sądzie
ellej

???
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

zeby dostac zasilek rodzinny na trzecie dziecko musi najpierw uregulowac sytuacje prawna dziecka - bez tego zasilku nie dostanie jako osoba samotna na dziecko bez zasadzonych alimentow...a poki co ojciec tego dziecka nie jest jego ojcem:) wiec go do skladu rodziny wpisac nir moze
ellej

Więc skład rodziny ona i dwoje starszych dzieci na które ma zasądzone alimenty. Pani będzie nie zadowolona bo dziecko w grudniu kończy rok i nie wie czy zdąży w sądzie wszystko pozałatwiać żeby dostać 1000 zł z tyt .urodzenia dziecka
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

sklad rodziny to ona i troje dzieci, z tym ze na jedno nie dostanie zasilku
ellej

Dzięki bardzo :))