niech mnie ktoś oświeci - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 28 paź 2015, 12:35

Proszę mi wyjaśnić zamieszanie z FA dotyczącym przekazania dochodów z funduszu alimentacyjnego po 18 września. Zgodnie z nową ustawą wszystkie wpłaty do 18 września powinny być rozliczone po staremu i tak też przekazane do Urzędu niezależnie, kiedy przekazujemy te dochody np. 21 czy 25 września. A po 18 września rozliczone po nowemu. I tak np. część wpłat od 10 września do 18 września powinna być rozliczona po staremu a od 19 września do 20 września po nowemu a przelew do Gminy powinna być zgodna z rozliczeniem. Nie rozumiem zamieszania daty przekazania dochodów po 20 września. Czyli co nieważne, kiedy były daty wpłaty na nasze konto, tylko data naszego przelania do gminy i dochody, które były rozliczone przed 18 września też są oddawane po nowemu?????? To raczej niezgodne ze starą i nową ustawą.
Margot

Napisano: 28 paź 2015, 12:44

Ja też nie bardzo wiem o co chodzi, bo 21 przekazałam do Urzędu dochód podzielony na 60 20 20 kiedy wpłynął do 18 oraz podzielony na 60 40 kiedy wpłynął do 20. Wg mnie jest prawidłowo i nie ma co sobie głowy zawracać.
asiunia

Napisano: 28 paź 2015, 13:02

Nie ma sobie co głowy zawracać, ale jednak niektórzy sobie zawracają !!
Margot

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x