nieletnia urodziła

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~XYZ

Re: nieletnia urodziła

Post autor: ~XYZ »

Ilona odnośnie ostatniego zdania nie będę się już więcej na ten temat wypowiadać i uświadamiać, ale na pewno mylisz się - na akcie urodzenia dziecka nieletniej powyżej 16 obecnie może być już wpisany ojciec, a jeżeli masz zamiar spytać dlaczego to ostatnio w tym dziale o tym pisałam
~katasza

Post autor: ~katasza »

jeszcze nigdy sie nie spotkalam z tym zeby u nieletniej byl wpisany w akcie urodzenia ojciec.. pierwsze slysze
~XYZ

Post autor: ~XYZ »

katasza - możliwe, że nie miałaś jeszcze takiego przypadku bo zmiana w tej kwestii była w czerwcu tego roku
~ziuta

Post autor: ~ziuta »

Jak do tej pory też się z tym nie spotkałam. Bajerujesz. Mam wiele takich przypadków i na żadnym nie był wpisany ojciec dziecka chociaż był pełnoletni.
jakobos
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: jakobos »

a przy okazji składania wniosku o becik: zawiadamiacie prokuraturę o nieletniej matce poniżej 16 r.ż.? Kodeks rodzinny fajna rzecz, ale kodeks karny to jest dopiero coś... Przypominam, że jest obowiązek organu zawiadomienia o takim fakcie powziętym z urzędu
ODPOWIEDZ