Niemcy, Polska, Niemcy... - i tak co 3 mce
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Niemcy, Polska, Niemcy... - i tak co 3 mce
Witam, może ktoś miał podobną sytuację...Pan pracował 3 mce za granicą, wysłano zapytanie do ROPS - zachodzi koordynacja do nadal - zatem uchylenie. Wrócił do Polski, zarejestrował się jako os. bezrobotna - składa nowy wniosek? Czy pisze oświadczenie i wysyłamy do UW? Jednocześnie informuje mnie, że za 3 mce znów wyjeżdża - i tak w kółko. Jak postępować w takiej sytuacji? W UW nie odbierają, ROPS zlikwidował nr tel :/
-
- Praktykant
- Zajmuję się: śR ŚW
- Kontakt:
Re: Niemcy, Polska, Niemcy... - i tak co 3 mce
na dzień składania wniosku jest w Pl tak wiec do UW nie wysyłamy, jak przyjdzie ograniczyć to ogranicz i tyle . ewentualnie ksero decyzji do UW
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
No ale jak składa nowy wniosek, skoro poprzedi jest w obiegu. Uchylona jest decyzja i ROPS miał wydac swoją decyzję na podstawie, której są wypłacane świadczenia. Skoro Pan wrócił, to wysyłasz pismo do UW, że Pan wrócił. Tyle, że jaką ma umowę? A jak będzie miał ciągłośc według umowy, albo między jedną a drugą umową będzie mniej niż 3 miesiące przerwy?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Na umowie jest informacja o zakończeniu zatrudnienia. Pan przyjeżdża do PL i rejestruje się jako os. bezrobotna. Wyjedzie ponownie dopiero po upływie 3 mcy - dobrze poinformowany
Zastanawia mnie tylko czy aby na pewno nie przepadną mu świadczenia skoro nie składa mi wniosku, a pisze tylko oświadczenie...

-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
przesłać info do uw że nie pracuje oni powinni wyłaś pismo że od tego dnia organ jest właściwy do wydania decyzji
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Tez miałysmy klienta, który na umowie zatrudniony był niby do czerwca. W sierpniu złożył mi wniosek twierdząc, że nigdzie nie pracuje, a w grudniu przychodzi i daje mi umowę, która jest kontynuacją poprzedniej. Według umów ma ciągłość. I twierdzi, że on nie pracował i nie rozumie dlaczego dali mu taką umowę. Ja mu nie wierzę i Pani w UW kazała wszystkie dokumenty przesłać, bo klient coś kręci i oni to sprawdzą.Catherine pisze:Na umowie jest informacja o zakończeniu zatrudnienia. Pan przyjeżdża do PL i rejestruje się jako os. bezrobotna. Wyjedzie ponownie dopiero po upływie 3 mcy - dobrze poinformowanyZastanawia mnie tylko czy aby na pewno nie przepadną mu świadczenia skoro nie składa mi wniosku, a pisze tylko oświadczenie...
Oprócz Niemcy, Polska, Niemcy... - i tak co 3 mce - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
dot decyzji w formie rzeczowej lub w formie opłacania usług
weryfikacja dochodu po utracie!
Utrata dochodu, zmiana etatu po urlopie macierzyńskim
Śmierć dziecka , a kwota świadzeniana kolejne dziecko ?
Zgon dziecka, a wniosek o 500+
decyzja uchylająca - wzór decyzji
Alimenty - ugoda sądowa, czy wyrównać
dziecko w rodzinie zastępczej
dodatek do wychowawczego - orzeczenie
wniosek o udostępnienie danych z policji
Decyzja wojewody, koordynacja.
Decyzja na męża, mąż nie daje pieniędzy na dzieci
Czy należy doliczyć do dochodu rodziny staż współfinansowany
Członek rodziny konczy 25 lat do kiedy w składzie
Czy robił juz ktoś Np w związku z podjeciem zatrudnienia u t
jak sprawdzacie czy ktos nie powrocil do pracy po utracie?