nienależnie mi płacono, proszę o radę - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 31 mar 2009, 13:14

dobre, dobre jak kasjerka w banku się pomyli to buuuuuli, że az miło
~??????

Napisano: 31 mar 2009, 14:31

ale w śr jest przepisy umożliwiający sciągnięcie kwoty nawet jeśłi jest wynikiem błedu urzędnika

może to niebyt spraweidliwe, ale to żeby oddawała osoba która sie pomyliła to też sprawiedliwe nie jest

a co do kasjerki, to wcale nie jest taka sama sytuacja, ona nie ma możliwości udowodnić komu faktycznie źle wypłaciła (brakuje jej i tyle) , tutaj jest inna sytuacja wiadomo komu , kiedy i ile
~g

Napisano: 31 mar 2009, 21:05

terefere czasami i kasjerka ma taką możliwość (pracowałam 15 lat jako kasjerka w banku i wiem coś na ten temat, ale zwrot to dobra wola klienta) , a co jak podwójnie wyśle alimenty komornik???? czy zajmie kolejne alimenty? one są nie \"sciagalne\" przzez żadnego komornika, więc i samego soebie ???? jak myślicie
~??????

Napisano: 31 mar 2009, 21:32

sprawa sumienia ja bym tobie oddała
~Madzia

Napisano: 31 mar 2009, 21:37

i ja tez oddaję jak mi wydadza zbyt dużo, ale nie jest to odpowiedź na moje konkretne pytanie
~??????

Napisano: 01 kwie 2009, 10:46

czasai ma czasami nie ma , w św rodzinych zawsze ma czarno na białym nie należało się i pokwitowanie tego pobrania
a kasjerka ma pokwitowanie że os wzięła wiecej
nawet jak 1 klient byłby jednego dnia to i tak nie udowowdnisz bo nie masz pokwitowania, równie dobrze mógłby powiedzieć że to ty wziełaś ,
~hw

Napisano: 02 kwie 2009, 21:44

na pytanie o tego komornika nikt mi nie odpowiedział a zaintrygował mnie ten temat
~??????

Napisano: 03 kwie 2009, 11:45

Niech zajmie kolejne, w końcu nadpłacił w poprzednim miesiącu. może to udowodnić ma przecież dokumenty stwierdzające nadpłatę. Taj jak OPS ma listę wypłat z której wynika że Pani lady_plaga brała pieniążki. Toż do jasnej ch.....bądźmy uczciwi. Właśnie cały problem polega na tym że niektórzy kombinują jak tu się wzbogacić za darmo czyimś kosztem.
~Ala

Napisano: 03 kwie 2009, 17:00

jak płacił bo się pomylił to niech buli, płacą mu między cinnymi za myślenie, łatwo brać kasę za ściągnięte długi ,ale trudniej pomysleć, a jakim prawem ma zaqbrać kolejne alimenty? alimenty są nieściągalne, babka może oddać sprawę do sądu
~.,.,.,

Napisano: 05 kwie 2009, 0:29

no co racja to racja, kazdy ma jakas odpowiedzialnosc w swojej pracy
~<<<<<<<<

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x