nienależnie pobrane a odsetki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 23 lip 2010, 9:57

jestem nowa i zdarzyły mi się nienależnie pobrane fa, na dodatek są od grudnia 2009 r. co mam zrobić z tymi pieniędzmi? co z odsetkami? w jakich sprawozdaniach należy to wykazać?
~Dantica

Napisano: 23 lip 2010, 9:58

są gdzieś jakieś szczegółowe przepisy co robić z wyegzekwowanymi świadczeniami nienależnie pobranymi?
~Dantica

Napisano: 23 lip 2010, 10:09

Proszę, pomóżcie bo dziś musze iść do księgowej i rozpisać te kwoty łącznie z artykułami :(
~Dantica

Napisano: 23 lip 2010, 10:43

Ty masz tylko wydać decyzję i prawidłowo naliczyć nalezność główną nienaleznie pobranych świadczen z fa i odsetek do dnia spłaty. Reszte powinna wiedzieć księgowa, co z tym zrobić.
~<ula>

Napisano: 23 lip 2010, 10:48

księgowa każe mi się tym zająć, na dodatek robię też sprawozdanie rb-27zz i mam też się skądś dowiedzieć gdzie to się ujmuje i w jaki sposób
~Dantica

Napisano: 23 lip 2010, 11:11

A co na to Twój szef? Sprawozdania RB - to typowe sprawozdania finansowe, które z reguły robią księgowi. Przecież z ustaw finansowych wynika, że NPś za poprzedni rok nalezy zwrócić do budżetu państwa i wykazac to w sprawozdaniu kwartalnym, które robisz do Urzędu Wojewódzkiego w części B (jako nalezność), w części C (jako kwota odzyskanych w tym podlegajacych zwrotowi do budżetu państwa).
W RB nie pomogę, bo ich nie robię.
~<ula>

Napisano: 23 lip 2010, 11:14

jeżeli chodzi o moje sprawozdania typowo z programu generowane to wiem oczywiście gdzie się to ujmuje bo na szczęście są opisy do sprawozdań, potrzebuję pomocy właśnie w tych rb-zz-tach :(, a szefowa każe mi robic bo ksiegowa jej powiedziała że ona nie ma czasu tego robić
~Dantica

Napisano: 23 lip 2010, 11:23

A to bardzo dziwna postawa Twojego szefa, mój nigdy by tak nie zrobił, bo doskonale wie co należy do czyich obowiązków i stara się tego przestrzegać.
A jak Ty nie masz czasu, to księgowa za Ciebie robi?
~<ula>

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x