Kochani pomóżcie bo nie wiem co zrobić???
Dostałam właśnie pismo z ZUS o przyznaniu osobie dodatku pielęgnacyjnego od dnia 01.07.2009r. Oczywiście, to że uchylam decyzję przyznającą zasiłek pielęgnacyjny od 01.07.2009r. Tylko mam dylemat, czy świadczenie wypłacone od 01.07.2009r. do 30.09.2009r. jest nienależnie pobranym czy nienależnie wypłaconym??? skoro osoba wcześniej też nie wiedziała o przyznaniu tego dodatku w zus? Jak wy robicie?
nienależnie pobrane czy nienależnie wypłacone?
Re: nienależnie pobrane czy nienależnie wypłacone?
a kiedy się dowiedziała ?
sprawdzam po peselach tych co kończą 75 lat i wysyłam wezwanie do nich o doniesienie decyzji żeby nie było np
ludzie z reguły świetnie sie orientują że od 75 lat dostaną z ZUS/KRUS
sprawdzam po peselach tych co kończą 75 lat i wysyłam wezwanie do nich o doniesienie decyzji żeby nie było np
ludzie z reguły świetnie sie orientują że od 75 lat dostaną z ZUS/KRUS
u mnie ta osoba miała przyznane na orzeczenie Powiatowego Zespołu do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności a w Zusie stawała na komisji w lipcu i od lipca przyznali ale dopiero teraz decyzja zapadła, czyli wcześniej osoba nie wiedziała że będzie miała przyznane.
nie uchylasz od dnia 1 lipca 2009 nie można uchylić decyzji wstecz jest wyrok NSA jak decyzja stanie się ostateczna to zaw. o wszczęciu postępowania w spr. nien pobr. św. później decyzja w sprawie nien. pob. św. strona ma obowiązek informowania o zmianach art. 25 i 30 ja myślę, że to nienależnie pobrane
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Oprócz nienależnie pobrane czy nienależnie wypłacone? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
od kiedy becik nie podlega koordynacji????
zwrot nienależnie pobranego -dec. marszałka a odsetki w sprawozdaniu? czy je ujmujem czy tylko sama kwota np?
bardzo wazne pytanie..prosze o odp..
dochody do becikowego
proste pytanie
świadczenia nienależnie wypłacone
pobrane świadczenia a dziecko się nie uczy
jaka procedura?
wszcżecie o NP- plis
rok szkl. 2008/2009
wzór zaśw. od lekarza
nienależne i umorzenie
JEST ROZPORZĄDZENIE
zaświadczenie