dochody do becikowego
dochody do becikowego
Niedługo urodzę dziecko,jestem rozwiedziona czy aby otrzymac becikowe to uzależnione od dochodu będą brane pod uwage tylko moje dochody czy też ojca dziecka(nie jest moim mężem)???I z jakich miesięcy ewentualnie te dochody?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: dochody do becikowego
jednorazowa zapomoga przysługuje niezależnie od dochodów
To wiem ale chodzi mi o tą uzależnioną od dochodów tzw.socjalną
W moim mieście są trzy zapomogi z tytułu urodzenia dziecka.Gminna,samorzadowa i socjalna ja pytam o tą socjalna bo wiem,że ta jest uzależniona od dochodów.
\"socjalna\" jeszcze takiej nazwy nie słyszałam a już słyszałam różne. Chodzi zapewne o dodatek do zas.rodzinnego z tytułu urodzenia dziecka. Dodatek ten wynosi równiez 1000 zł. Aby z niego skorzystać trzeba kwalifikować się do zas.rodz. czyli kryterium 504 zł
\"socjalna\" jeszcze takiej nazwy nie słyszałam a już słyszałam różne. Chodzi zapewne o dodatek do zas.rodzinnego z tytułu urodzenia dziecka. Dodatek ten wynosi równiez 1000 zł. Aby z niego skorzystać trzeba kwalifikować się do zas.rodz. czyli kryterium 504 zł na osobę w rodzinie
Czy ktoś zrozumiał moje pytanie?Kogo dochody będą brane pod uwagę jeśli z ojcem dziecka nie mam ślubu,jestem osoba rozwiedzioną.
W tym roku nie otrzymałam zasiłku rodzinnego bo przekroczyłam dochód ale za dwa ms.będę miała drugie dziecko więc raczej otrzymam zasilek rodz.pod warunkiem,że będzie brany tylko mój dochód.Czy również dochód ojca drugiego dziecka trzeba bedzie przedstawić???
A jeśli potrzebny bedzie dochód ojca dziecka to podajcie proszę jakiś artykuł,który stanowi o tym,bo wydaje mi się,że w swietle prawa nadal będę samotną matką.
basiu, misisz podać ojca drugiego dziecka i jego dochody do składu rodziny jeśli chcesz ubiegać o rodzinne na dzieci, chyba, że w akcie urodzenia tego drugiego dziecka będzie ojciec nieznany (bo i tak się zdarza). Jesli jednak tata uzna dziecko to albo jego dochody albo zasądzone alimenty na to dziecko dają Ci możliwość ubiegania siuę o rodzinne i dodatki - w tym dodatek z tyt. urodzenia
Oprócz dochody do becikowego - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
PYTANIE brzmi:....
BECIKOWE- proste pytanie...
czy nalezy sie becik upewnijcie mnie
dziecko urodziło się za granicą, kobitka przychodzi składać o becikowe, polski akt urodzenia, i co dalej?
FA błąd organu?
od kiedy becik nie podlega koordynacji????
zwrot nienależnie pobranego -dec. marszałka a odsetki w sprawozdaniu? czy je ujmujem czy tylko sama kwota np?
bardzo wazne pytanie..prosze o odp..
proste pytanie
świadczenia nienależnie wypłacone
pobrane świadczenia a dziecko się nie uczy
jaka procedura?
nienależnie pobrane czy nienależnie wypłacone?
wszcżecie o NP- plis
rok szkl. 2008/2009
wzór zaśw. od lekarza