nienależnie pobrane świadczenia rodzinne - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 04 kwie 2019, 9:52

Skąd Ty bierzesz 14 dni od uprawomocnienia :?: :!: Możesz to wytłumaczyć...?
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 04 kwie 2019, 10:27

to mi powiedzcie jasno nie mam rygoru w decyzji mam tak:
Należną kwotę wraz z odsetkami ustawowymi za opóźnienie, należy wpłacić na rachunek bankowy Ośrodka Pomocy Społecznej w prowadzony przez nr
W przypadku braku zwrotu nienależnie pobranego zasiłku rodzinnego, po uprawomocnieniu się niniejszej decyzji, organ będzie prowadził postępowanie egzekucyjne zgodnie z ustawą z dnia 17 czerwca 1966 r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji (t. j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1314 z późn. zm.).

pokontrolne w powyższej decyzji stwierdzono - nie określono terminu spłaty nienależnie pobranych świadczeń (art. 130 § 1 Kpa) ja się tylko pytam jaki to ma być termin?
kala1
Starszy referent
Od: 21 mar 2017, 16:23
Zajmuję się: referent

Napisano: 04 kwie 2019, 10:42

A ja Ci "setny" raz tłumaczę, że nie ma takiego terminu, więc go nie wymyślisz. Jeśli masz wyrok, to widzisz, że nie ma podstaw do wyznaczania jakiegokolwiek terminu, a z chwilą, gdy decyzja staje sie ostateczna (14 dni od doręczenia), zobowiązanie staje sie wymagalne i możesz wszczynać postępowanie egzekucyjne.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 04 kwie 2019, 11:27

kala1 pisze:to mi powiedzcie jasno nie mam rygoru w decyzji mam tak:
Należną kwotę wraz z odsetkami ustawowymi za opóźnienie, należy wpłacić na rachunek bankowy Ośrodka Pomocy Społecznej w prowadzony przez nr
W przypadku braku zwrotu nienależnie pobranego zasiłku rodzinnego, po uprawomocnieniu się niniejszej decyzji, organ będzie prowadził postępowanie egzekucyjne zgodnie z ustawą z dnia 17 czerwca 1966 r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji (t. j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1314 z późn. zm.).

pokontrolne w powyższej decyzji stwierdzono - nie określono terminu spłaty nienależnie pobranych świadczeń (art. 130 § 1 Kpa) ja się tylko pytam jaki to ma być termin?
no to wpisujesz, że zwrotu należy dokonać bezzwłocznie z dniem, w którym decyzja stanie się ostateczna. To jest ten termin.
ta osoba, jeśli się nie odwoła to znaczy, że ma wpłacić kasę bez zbędnej zwłoki, a ty jak będziesz zołzą to następnego dnia po uprawomocnieniu możesz jej już nawet wystawić upomnienie
ss
Starszy referent
Od: 06 sty 2010, 9:43
Zajmuję się:

ZAMKNIJ

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem