Babka zrezygnowała z ZDO od 11 czerwca 2015r. Wydałam jej decyzję wstrzymującą lecz jej nie potwierdziłam w systemie i wypłata szła dalej az do lipca. Składki społeczne również miała opłacane. Zarejestrowała się UP jak bezrobotna aby zrobić kurs na prawko od 12 czerwca. UP pracy pluje się że jeżeli u nas pobierała to nie miała prawa uzyskać status osoby bezrobotnej i zrobić kurs. Jaką mam wydać decyzję skoro nienależnie pobrane przez nią świadczenie jest winą mojego niedopatrzenia?
no nie musi, tu akurat NP nie zrobisz, żadna guma nie wytrzyma takiego naciągania jak się odwoła
albo się dogadujecie, albo idziesz na drogę cywilną, albo chowasz teczkę głęboko i rżniesz głupa
Normalnie jak każdy i modlić się żeby kobita nie robiła dymu. Wiesz generalnie to ona też była świadoma, że wpływa jej kasa na konto która nie powinna wpływać - i nie zgłosiła.
Ona jest świadoma i za czerwiec chce zwrócić kasę a za lipiec nie pobrała. Tylko ten czerwiec jak to uchwycić żeby w sprawozdaniu było ok bo zgłosiła na czas a wypłata szła dalej jak to uzasadnić bo to nie jest nienależnie pobrane świadczenie tylko nienależnie przez nas wypłacone.
jak Tobie chodzi o sprawozdanie to tylko trzeba w systemie posprzątać, cofnąć potwierdzenie wypłaty, zmienić kwoty na prawidłowe i potwierdzić realizację wypłaty ponownie