nienależnie pobrane Ukraina a RB 27s

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
monia77
Podinspektor
Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
Kontakt:

Re: nienależnie pobrane Ukraina a RB 27s

Post autor: monia77 »

gonilho2 pisze: 26 paź 2024, 13:14 Mam taki problem.
W III kwartale miałam zwrot zasiłku rodzinnego wypłaconego obywatelce Ukrainy. Zwrot zasiłku zaksięgowałam jak bieżące zwroty, natomiast odsetki dałam na dochody i wykazałam w RB 27s (podobnie jak przy świadczeniach rodzinnych dla Polaków).
Dziś miałam telefon z UM, że to jest błędne i nie powinnam tego wykazywać w RB 27s. Czy mam to skorygować w IV kwartale, czy ktoś to już "przerabiał"? (woj, śląskie)
Ja miałam w tamtym roku i wykazywałam w sprawozdaniu 27S i nie było żadnego problemu
mgops7
Podinspektor
Zajmuję się: płace, księgowość
Kontakt:

Re: nienależnie pobrane Ukraina a RB 27s

Post autor: mgops7 »

monia77 pisze: 30 paź 2024, 10:44
gonilho2 pisze: 26 paź 2024, 13:14 Mam taki problem.
W III kwartale miałam zwrot zasiłku rodzinnego wypłaconego obywatelce Ukrainy. Zwrot zasiłku zaksięgowałam jak bieżące zwroty, natomiast odsetki dałam na dochody i wykazałam w RB 27s (podobnie jak przy świadczeniach rodzinnych dla Polaków).
Dziś miałam telefon z UM, że to jest błędne i nie powinnam tego wykazywać w RB 27s. Czy mam to skorygować w IV kwartale, czy ktoś to już "przerabiał"? (woj, śląskie)
Ja miałam w tamtym roku i wykazywałam w sprawozdaniu 27S i nie było żadnego problemu
dzięki, a jakie woj.? też śląskie?
ODPOWIEDZ