Nienależnie pobrany dodatek mieszkaniowy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Logistyka
- Kontakt:
Nienależnie pobrany dodatek mieszkaniowy
Witam. Hipotecznie. Jestem wynajmującym mieszkanie, na moje konto bankowe jest wysyłany dodatek mieszkaniowy dla moich lokatorów, który następnie odliczam im od czynszu najmu. Wczytując się w decyzję o przyznaniu dodatku odkryłam, że nie zgadza mi się liczba lokatorów w mieszkaniu (ja nie wypełniałam zadnych dokumentów o ten dodatek, wiem że lokatorzy podrobili mój podpis i podrobili umowę najmu - wiem bo im się skończyła stara umowa a im żadnej nowej nie dałam). Kto taki dodatek mieszkaniowy musi zwrócić w razie cofnięcia decyzji - ja czy osoba której przyznano? Proszę o pomoc, bo już kilka miesięcy wiem o sprawie i nic nie robię, bo boję się że na mnie spadną konsekwencje, a wiem że niedługo zostaną wypełnione kolejne takie dokumenty, boję się rozmawiać z lokatorami bo wtedy będęmusiała powiedzieć że wiem o sprawie i stanę się ich partnerem w tym procederze...
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Re: Nienależnie pobrany dodatek mieszkaniowy
konsekwencje są dla tych co podrabiają podpisy i dokumenty...Proszę o pomoc, bo już kilka miesięcy wiem o sprawie i nic nie robię, bo boję się że na mnie spadną konsekwencje, a wiem że niedługo zostaną wypełnione kolejne takie dokumenty, boję się rozmawiać z lokatorami bo wtedy będęmusiała powiedzieć że wiem o sprawie i stanę się ich partnerem w tym procederze...
zarządca lub właściciel lokalu ( w tym przypadku Pani) nie jest stroną w postępowaniu. Nie ma się Pani czego obawiać.
w przypadku uchylenia decyzji, dodatek zwraca wnioskodawca
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Logistyka
- Kontakt:
Re: Nienależnie pobrany dodatek mieszkaniowy
Dziękuję za odpowiedź.
Oprócz Nienależnie pobrany dodatek mieszkaniowy - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
od kiedy DM
zmiana niektórych ustaw wspierających poprawę warunków mieszkaniowy projekt z 1 czerwca 2022
ukraina
Przekroczona powierzchnia
zasiłek rehabilitacyjny wlicza się do dochodu przy obliczaniu dodatku mieszkaniowego ?
kwota DM większa niż wydatki
Miejsce nauki
Ryczałt 15% od 2022 roku
WYGASZENIE DECYZJI I ZWROT
WYGASZENIE DECYZJI I ZWROT
ZMIANY W DODATKACH
dodatek mieszkaniowy dla uchodców
wydatki za zużytą wodę
wykupienie mieszkania i zmiana zarządcy
proszę o podpowiedz
Dodatek na 1 m-c ?