proszę o podpowiedz
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
proszę o podpowiedz
jak piszecie informację o tym, że decyzja wstrzymana...wygaszona...uchylona...do zarządcy? i czy informację o decyzjach przyznanych wysyłacie do zarządcy na początku miesiąca kolejnego z listą wypłat?
-
- VIP
- Kontakt:
Re: proszę o podpowiedz
jeszcze jedno pytanie...jeżeli ktoś wynajmuje mieszkanie...czy wniosek potwierdza zarządca lokalu? czy właściciel lokalu? bo jesli wlasciciel lokalu, to wtedy rozumiem, ze na jego konto przelewamy dodatek ...
pytam bo się naczytałam w lexie...i zbaraniałam

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
ja wysyłam TYLKO INFORMACJĘ O WYSOKOŚCI PRZYZNANEGO DODATKU MIESZKANIOWEGO ORAZ O OKRESIE, NA JAKI ZOSTAŁ PRZYZNANY, żadnych decyzji, na szkoleniu dowiedziałem się, że decyzji do zarządców nie można wysyłać bo RODO itp, natomiast jeśli chodzi o decyzję wstrzymaną, uchyloną albo wygaszoną, pisze w uzasadnieniu, że nastąpiły przesłanki ustawowe do podjęcia takiej decyzji i koniec, ja do księgowości noszę listy wypłat 5 każdego miesiąca, a informację o przyznanym dodatku wysyłam tego samego dnia
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
niezależnie czy wynajmuje od osoby prywatnej czy od zarządcy, jeśli jest zarządca to musi być pieczątka na wniosku, ja generalnie w takich sytuacjach wysyłam dodatek do zarządcy:-) pisze: 01 cze 2022, 13:22 jeszcze jedno pytanie...jeżeli ktoś wynajmuje mieszkanie...czy wniosek potwierdza zarządca lokalu? czy właściciel lokalu? bo jesli wlasciciel lokalu, to wtedy rozumiem, ze na jego konto przelewamy dodatek ...pytam bo się naczytałam w lexie...i zbaraniałam
![]()
![]()
![]()
![]()
-
- VIP
- Kontakt:
ufffff
dziękuję ...ja wysyłałam decyzje, bo u mnie nie ma zbyt wiele danych...ogólne uzasadnienie... a jest adres, imie nazwisko, kwota i na jaki okres
radczyni mówiła, że tak dobrze...ale już sama nie wiem
natomiast jesli chodzi o potwierdzenie...tez mi sie wydaje ze zarządca może potwierdzic wniosek gdzie lokal jest wynajmowany...no chyba ze najemca sam zechce lub właściciel lokalu by wyplacac na konto wlasciciela...poki co nie mialam takiego przypadku
dziękuję ...ja wysyłałam decyzje, bo u mnie nie ma zbyt wiele danych...ogólne uzasadnienie... a jest adres, imie nazwisko, kwota i na jaki okres

natomiast jesli chodzi o potwierdzenie...tez mi sie wydaje ze zarządca może potwierdzic wniosek gdzie lokal jest wynajmowany...no chyba ze najemca sam zechce lub właściciel lokalu by wyplacac na konto wlasciciela...poki co nie mialam takiego przypadku
Oprócz proszę o podpowiedz - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Ryczałt 15% od 2022 roku
Nienależnie pobrany dodatek mieszkaniowy
WYGASZENIE DECYZJI I ZWROT
WYGASZENIE DECYZJI I ZWROT
ZMIANY W DODATKACH
dodatek mieszkaniowy dla uchodców
wydatki za zużytą wodę
wykupienie mieszkania i zmiana zarządcy
Dodatek na 1 m-c ?
praca za granica
dodatek z mocą wsteczną-podpowiedzcie proszę