nienaleznie wypłacone świadczenia
nienaleznie wypłacone świadczenia
wypłaciłam z miojej winy (błednie obliczony dochód) świadczeia rodzinne wraz z dodatkami zacały okres zasiłkowy.
czy teraz ja bede zobowiazana do zwrotu tych pieniędzy ze swojej kieszeni? wiem że ta kobieta nie odda świadczeń które pobrała
Czy jest jakaś mozliwośc zebym unikneła zwracania? jestem załamama jeżeli ktos wie jak to rozwiazac proszę o p0odpowiedz
czy teraz ja bede zobowiazana do zwrotu tych pieniędzy ze swojej kieszeni? wiem że ta kobieta nie odda świadczeń które pobrała
Czy jest jakaś mozliwośc zebym unikneła zwracania? jestem załamama jeżeli ktos wie jak to rozwiazac proszę o p0odpowiedz
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: nienaleznie wypłacone świadczenia
oddaje petent kasę, jest to świadczenie nienależnie pobrane
a jak to wyszło teraz dopiero? ze ten dochód nie tak policzony?
a w chwili obecnej jest uprawniona do popierania zasiłku?
ale tak jest to np i kobieta powinna zwrócic kase
ale tak jest to np i kobieta powinna zwrócic kase
w chwili obecniej beda pobierać świadczenia , są do ich uprawnieni
a wyszło wszystko bo babka teraz przyszła z wnioskiem na nowy okres i tak sobie skontrolowałam poprzednie okresy i klops!!
i jak by to wyglądało? normalniewszczęcie postepowania czy do sko o uniewaznienie decyzji?
a jak babka nie bedzie chciała oddać to co ja oddaje? czy bedzie mozna umozyć ta kwote?
a wyszło wszystko bo babka teraz przyszła z wnioskiem na nowy okres i tak sobie skontrolowałam poprzednie okresy i klops!!
i jak by to wyglądało? normalniewszczęcie postepowania czy do sko o uniewaznienie decyzji?
a jak babka nie bedzie chciała oddać to co ja oddaje? czy bedzie mozna umozyć ta kwote?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ty nic nie będziesz musiała oddawać
a jak by to całe postepowanie miało by wyglądać możesz mi podpowiedzieć
z góry dziękuje
z góry dziękuje
możesz jej teraz z bieżących swiadczeń potrącac
osoba, która nie potrafi liczyć nie powinna pracować na tak odpowiedzialnym stanowisku!
Kobieta, która otrzyma świadczenie nie dość, że będzie musiała je zwrócić razem z dodatkami, to będzie musiała płacić kosmiczne odsetki z winy \"załamanej\"!!!
Czy ktoś pomyślał, jak poczuje się kobieta, która niczemu winna będzie musiała zwracać pieniądze. Może się ZAŁAMIE!!! Wnioskuję, że jeżeli złożyła wniosek o dodatki to jej sytuacja nie jest zbyt kolorowa
do załamanej - na przyszłość warto przeliczyć trzy razy zanim podejmie się decyzję, a za własne pomyłki wziąć odpowiedzialność.
Kobieta, która otrzyma świadczenie nie dość, że będzie musiała je zwrócić razem z dodatkami, to będzie musiała płacić kosmiczne odsetki z winy \"załamanej\"!!!
Czy ktoś pomyślał, jak poczuje się kobieta, która niczemu winna będzie musiała zwracać pieniądze. Może się ZAŁAMIE!!! Wnioskuję, że jeżeli złożyła wniosek o dodatki to jej sytuacja nie jest zbyt kolorowa

do załamanej - na przyszłość warto przeliczyć trzy razy zanim podejmie się decyzję, a za własne pomyłki wziąć odpowiedzialność.
Żenada ty powinnas zwracac z wlasnych pieniedzy. Może wtedy wczujecie sie troszke w sytuacje jak ktos pobrał nienaleznie nieswiadomie. A nie traktujecie petentów jak potencjalnych oszustów. Ja jeszcze na miejscu tej kobiety wytoczyłabym wam proces za narzażenie na stres.
Oprócz nienaleznie wypłacone świadczenia - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
poradźcie prosze
dziecko zmarło
zaświadczenie - pomóżcie
Becikowe
samotna matka a becikowe
Podstawa prawna becikowe
spór
becik dla zagranicznych
czy można pobierać odsetki z potrącenia z decyzji
od kiedy nienalezne
Odsetki w ŚR - od kiedy???
Holandia i Irlandia