nienależny dodatek - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 07 lis 2023, 16:14

Cześć, proszę o podpowiedź jakiegoś życzliwego człowieka.
Wznowiłam postępowanie w sprawie nienależnie pobranego ryczałtu za brak instalacji gazu (kwota do oddania nie jest wysoka ale...)
Osoba, która otrzymała postanowienie odniosła się do sprawy, że nie będzie w stanie tego spłacić z racji swojej bardzo trudnej sytuacji ekonomicznej (faktycznie tak jest). Czy można odstąpić od żądania zwrotu?
Czy w jednej decyzji można zawrzeć również informację o odstąpieniu jeżeli będzie taka możliwość?
Proszę Was o wskazówki. Pozdrawiam.
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Napisano: 08 lis 2023, 11:07

Klara27 pisze:
07 lis 2023, 16:14
Cześć, proszę o podpowiedź jakiegoś życzliwego człowieka.
Wznowiłam postępowanie w sprawie nienależnie pobranego ryczałtu za brak instalacji gazu (kwota do oddania nie jest wysoka ale...)
Osoba, która otrzymała postanowienie odniosła się do sprawy, że nie będzie w stanie tego spłacić z racji swojej bardzo trudnej sytuacji ekonomicznej (faktycznie tak jest). Czy można odstąpić od żądania zwrotu?
Czy w jednej decyzji można zawrzeć również informację o odstąpieniu jeżeli będzie taka możliwość?
Proszę Was o wskazówki. Pozdrawiam.
A mogłabyś trochę sprecyzować? Dlaczego chcesz żądać zwrotu ryczałtu? Chodzi mi o to, czy wniosek został prawidłowo sprawdzony pod względem merytorycznym ( czy moze to Twoja wina, że wypłaciłaś ten ryczałt?).
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 08 lis 2023, 16:17

Napisałam w wiadomości prywatnej.
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU