nienależny wychowawczy

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~m.

nienależny wychowawczy

Post autor: ~m. »

Pomóżcie, bo już się zamotałam. Dziewczyna miała przyznany dodatek z tytułu urlopu wychowawczego, w maju wyszło na jaw, że pracodawca zwolnił ją 31.03. Za kwiecień ma nienależnie pobrane. Został jej sam zasiłek w wysokości 48 zł. Umówiłyśmy się, że wpłaci mi całość na konto. Robię jej teraz decyzję o zwrocie i się zamotałam. Piszę jej, że nienależnie pobrane pieniądze wraz z odsetkami należy wpłacić na nasze konto w ciągu 14 dni od otrzymania niniejszej decyzji. Co mam napisać, że jak nie wplaci to co? Jak taka decyzja powinna wyglądać, proszę o pomoc, bo już nic nie wiem.
~malgo

Re: nienależny wychowawczy

Post autor: ~malgo »

jeżeli nie wpłaci to mają zastosowanie przepisy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji
~Poziomka

Post autor: ~Poziomka »

Po określeniu rodzaju nienależnie pobranego świadczenia, kwoty i nr konta przypadku dopisujemy w uzasadnieniu :w przypadku gdyby należność nie została zwrócona w wyżej określonym terminie Ośrodek Pomocy Społecznej w ........ będzie dochodzić należności w trybie przepisów o postępowaniu egzekucyjnym w administracji, a odsetki będą naliczane nadal do dnia uregulowania całej należności.
~m.

Post autor: ~m. »

dzięki za pomoc
ODPOWIEDZ