nienależny wychowawczy
nienależny wychowawczy
Pomóżcie, bo już się zamotałam. Dziewczyna miała przyznany dodatek z tytułu urlopu wychowawczego, w maju wyszło na jaw, że pracodawca zwolnił ją 31.03. Za kwiecień ma nienależnie pobrane. Został jej sam zasiłek w wysokości 48 zł. Umówiłyśmy się, że wpłaci mi całość na konto. Robię jej teraz decyzję o zwrocie i się zamotałam. Piszę jej, że nienależnie pobrane pieniądze wraz z odsetkami należy wpłacić na nasze konto w ciągu 14 dni od otrzymania niniejszej decyzji. Co mam napisać, że jak nie wplaci to co? Jak taka decyzja powinna wyglądać, proszę o pomoc, bo już nic nie wiem.
Re: nienależny wychowawczy
jeżeli nie wpłaci to mają zastosowanie przepisy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji
Re: nienależny wychowawczy
Po określeniu rodzaju nienależnie pobranego świadczenia, kwoty i nr konta przypadku dopisujemy w uzasadnieniu :w przypadku gdyby należność nie została zwrócona w wyżej określonym terminie Ośrodek Pomocy Społecznej w ........ będzie dochodzić należności w trybie przepisów o postępowaniu egzekucyjnym w administracji, a odsetki będą naliczane nadal do dnia uregulowania całej należności.
Oprócz nienależny wychowawczy - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Becikowe - ojciec w Anglii
nienależnie wypłacone???
czy nalezy sie - adopcja calkowita?
pomocy opiekun prawny dla 18-lataka
poomoocyyyy
poomoocyyyy
nienależny wychowawczy a bieżące
potrącanie z bieżących
zaswiadczenie!
opiekun prawny
becikowe za granicą - tłumacz???