Co w przypadku gdy osoba nie odbierze wypłaty w terminie? Przechodzi na następny miesiąc tak jak w rodzinnym? Mam dużo wniosków osób starszych które nie posiadają konta bankowego i oświadczyły odbiór gotówki w kasie, a teraz wydzwaniają czy ktoś za nich może odebrać bo są chorzy, albo są to osoby leżące itd.
standard
u mnie dwóch miejscowych kumpli tzw. celebrytów to pogrzeb mieli i musieli do miasta wojewódzkiego jechać no i cały dzień im zeszło
a inny celebryta to jechał za pracą do miasta powiatowego i do wieczora szukał
wymówek milion
dziś im robimy jeszcze wypłatę
a co do starszych to upoważnienia robili do odbioru albo podawali konta bliskich
nie ma przepisu - przynajmniej nic mi nie wiadomo o tym
u nas ma iść wszystko do 31 marca, bo jest koniec kwartału - tak chce księgowość
więc zeszło
w sensie te wypłaty, które nie zostały odebrane
No właśnie też mi się wydawało, że nie ma takiego przepisu w osłonowym. Czyli co? jak ktoś mi nie odbierze do dzisiaj (a na pewno nie odbiorą ) to przepada?
No właśnie też mi się wydawało, że nie ma takiego przepisu w osłonowym. Czyli co? jak ktoś mi nie odbierze do dzisiaj (a na pewno nie odbiorą ) to przepada?
no nie przepada
zawsze zostaje przekaz pocztowy - kosztowna sprawa ale jeśli strona nie może dojechać, nie ma możliwości podania numeru konta to pozostaje przekaz