niepełnosprawność
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatek mieszkaniowy i dodatek energetyczny
- Kontakt:
niepełnosprawność
Mam pytanie: w mieszkaniu mieszkają dwie osoby w tym, jedna osoba niepełnosprawna która jeździ na wózku inwalidzkim i na orzeczeniu widnieje że wymaga zamieszkiwania w oddzielnym pokoju. Moje pytanie : liczna osób niepełnosprawnych to jedna tak. ale we wniosku co powinno być zaznaczone jedna na wózku i jedna odzielny pokój czy poprostu tylko jeden punkt zaznaczony bo jak zaznaczy się dwa w programie to dodaje 30 m a nie 15
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
- Kontakt:
Re: niepełnosprawność
liczba osób niepełnosprawnych -1
w orzeczeniu nie będzie napisane /tj. rzadko się zdarza taki zapis, że porusza się na wózku/...wówczas ja biorę zaświadczenie od lekarza , że osoba porusza się na wózku- dostarczają mi i też zaznaczam wózek
10-ty pkt orzeczenia - jeśli wymaga - to zaznaczasz -oddzielny pokój,
w orzeczeniu nie będzie napisane /tj. rzadko się zdarza taki zapis, że porusza się na wózku/...wówczas ja biorę zaświadczenie od lekarza , że osoba porusza się na wózku- dostarczają mi i też zaznaczam wózek
10-ty pkt orzeczenia - jeśli wymaga - to zaznaczasz -oddzielny pokój,
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: niepełnosprawność
jeżeli w rzeczeniu jest w 10 pkt wymaga zamieszkiwania w oddzielnym pokoju to raz...a jeśli porusza sie na wózku inwalidzkim to potrzebne zaświadczenie od lekarza bo w orzeczeniu nie ma o tym mowy...
kwestia tez tego...jaka jest powierzchnia użytkowa mieszkania...bo może wystarczy orzeczenie tylko i nie ma nad czym się zastanawiać
kwestia tez tego...jaka jest powierzchnia użytkowa mieszkania...bo może wystarczy orzeczenie tylko i nie ma nad czym się zastanawiać

Oprócz niepełnosprawność - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Umowa zlecenie - bez kwoty, brak kontaktu z firmą
Niepełnosprawny na wózku+osobny pokój
Zaświadczenie o poruszaniu się na wózku inwalidzkim
13-nastka i 14-nastka
Stan techniczny budynku
CEEB jak wprowadzać
Dodatek mieszkaniowy
Odmowa- brak podpisu właściciela
hospicjum a dodatek osłonowy
przelicznik światła aktualny
Czy odmówić przyznania dodatku?