Pani złożyła wniosek, załączyła umowę zlecenie, na której jest tylko okres na jaki została zawarta i kwota za godzinę pracy.
Pani mówi, że nie ma z firmą kontaktu i nie jest w stanie dostarczyć zaświadczenia o dochodach. Poza tym Pani jest dość "nieudolna" życiowo.
Co w takiej sytuacji?
Umowa zlecenie - bez kwoty, brak kontaktu z firmą
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
- Sophia
- Stażysta
- Zajmuję się: PS/ŚR/DM/SW/FA/ST
- Kontakt:
Re: Umowa zlecenie - bez kwoty, brak kontaktu z firmą
Opcji jest parę. Jak ci się chce możesz spróbować pomóc Pani w kontakcie z firmą (ja czasem dzwoniłam przy stronie do pracodawcy i razem rozmawialiśmy by wysłali zaświadczenie nawet na maila czy pocztą do Pani/Pana ). Inna to oświadczenie o dochodach, co ja do tych oświadczeń zawsze jestem nieprzekonana. Ostatnie co przychodzi mi do głowy to zrobić jej wezwanie a jak nie doniesie zaświadczenia to nie przyznasz dodatku, trudno.mmartyna pisze: 10 lip 2024, 11:50 Pani złożyła wniosek, załączyła umowę zlecenie, na której jest tylko okres na jaki została zawarta i kwota za godzinę pracy.
Pani mówi, że nie ma z firmą kontaktu i nie jest w stanie dostarczyć zaświadczenia o dochodach. Poza tym Pani jest dość "nieudolna" życiowo.
Co w takiej sytuacji?
Chciała bym wiedzieć tyle ile ludzie myślą że wiem.
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
przy umowach zlecenia pracodawcy wystawiają rachunek....i tam jest wszystko wpisane...może ta Pani ma takie rachunki? Do mnie często je przynoszą ...i pani pomoże...hehe:)
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
aaaa....i raczej bym wezwała do uzupełnienia...pomożesz...a później będzie, że to Twoja wina...juz tak miałam ...to dziękuję...:-) pisze: 11 lip 2024, 11:04 przy umowach zlecenia pracodawcy wystawiają rachunek....i tam jest wszystko wpisane...może ta Pani ma takie rachunki? Do mnie często je przynoszą ...i pani pomoże...hehe:)

oczywiście to żadna moja wina była ale ludzie bronią siebie...pomóc można...ale na podstawie dokumentów , ale to tylko moje zdanie

Oprócz Umowa zlecenie - bez kwoty, brak kontaktu z firmą - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Dodatek Mieszkaniowy - Gaz? Ryczałt?
zwrot niewykorzystanej ulgi na dziecko
Dochody - emerytura
Bez rozpatrzenia
Roczny przegląd kominiarski
ryczałt za CO i CCW
Jak do Sygnity wprowadzić decyzję NP
Wydatki
Niepełnosprawny na wózku+osobny pokój
Zaświadczenie o poruszaniu się na wózku inwalidzkim
13-nastka i 14-nastka
Stan techniczny budynku