niepełnosprawność a metraż - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 lut 2016, 12:50

Witam,mam pytanie dotyczące zwiększania powierzchni normatywnej w przypadku niepełnosprawności. Osoba stara się o DM, córka wnioskodawcy porusza się na wózku ma orzeczenie o niepełnosprawności z którego wynika, że wymaga konieczności zaopatrzenia w przedmioty ortopedyczne, środki pomocnicze oraz pomoce tech.
Moje pytanie jest następujące: czy wystarczy orzeczenie o niepełnosprawności by zwiększyć metraż o 15mkw (aktualnie przekracza 7 mkw)czy potrzebne jest też zaświadczenie lekarskie, jeśli tak to czy wystarczy od lekarza rodzinnego czy musi być od specjalisty???
Bardzo proszę o poradę...
paprocka

Napisano: 18 lut 2016, 14:20

Bardzo proszę podpowiedzcie jakie zaświadczenie przyjmujecie? lekarza specjalisty, prowadzącego, czy od lekarza rodzinnego.
Pierwszy raz mam wniosek, w którym powierzchnia przekracza metraż, a ze względu na niepełnosprawność mogę ten metraż zwiększyć. Bardzo proszę o pomoc...
paprocka

Napisano: 18 lut 2016, 15:05

ja proszę tylko o orzeczenie o niepełnosprawności i na podstawie tego dokonuje powiekszenia metrażu
gopi11
Stażysta
Od: 25 sty 2016, 9:12
Zajmuję się:

Napisano: 18 lut 2016, 16:11

Ja się zastanawiam czy to jest wystarczające bo w sumie to w orzeczeniach nie ma jasno napisane, że chodzi o wózek... przecież może chodzić o np. aparat słuchowy...
Jaga2016

Napisano: 18 lut 2016, 18:26

Czy paprocka widziała ten wózek? No to wystarczy.
Nie widziała? To niech pójdzie i zobaczy lub znajdzie kogokolwiek, kto już widział i wtedy niech uzna, że wymóg przepisu jest spełniony.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x