Niesamowity klip
Re: Niesamowity klip
jeśli można się wtrącić.
Wieżowce, ( w tym żaglowiec), które powstały wokół Pałacu Kultury nie mają na celu przysłonić tego obiektu, który tak naprawdę jest jednym z ciekawszych pomników architektury w tym mieście.
Patrzyłam na to z perspektywy takiej ,że jest to, moim zdaniem najlepszy obraz i dowód tego jak bardzo zmieniła się Warszawa przez te wszystkie lata- to przekrój historyczny, architektoniczny i mentalny. Bardzo dobre zestawienie brył.
Dla kogoś kto nie wychował się w Polsce- to dobra lekcja historii.
Wieżowce, ( w tym żaglowiec), które powstały wokół Pałacu Kultury nie mają na celu przysłonić tego obiektu, który tak naprawdę jest jednym z ciekawszych pomników architektury w tym mieście.
Patrzyłam na to z perspektywy takiej ,że jest to, moim zdaniem najlepszy obraz i dowód tego jak bardzo zmieniła się Warszawa przez te wszystkie lata- to przekrój historyczny, architektoniczny i mentalny. Bardzo dobre zestawienie brył.
Dla kogoś kto nie wychował się w Polsce- to dobra lekcja historii.
W sprawie Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie - niegdyś dość głośno się mówiło, że celem zmian architektonicznych, woków tego pałacu, jest zasłonięcie jego widoku parawanem wysokich budynków....
W sprawie sztuki - niskich i wysokich lotów
Performance, a może... eksperyment społeczny?
Przed swoim programem The Tonight Show Jimmy Fallons zabrał z sobą zespół U2 na ulice Nowego Jorku. Muzycy przebrali się za grajków ulicznych koncertujących w metrze. Kiedy zagrali swój przebój I Still Haven’t Found What I’m Looking For nikt ich nie rozpoznał i nikt im nie dał ani centa!!!!
Wtedy.... nagle zrzucili przebrania i zagrali przebój Desire.
https://doceniac.com/u2-udaje-grajkow-ul ... tastyczne/
W sprawie sztuki - niskich i wysokich lotów

Performance, a może... eksperyment społeczny?
Przed swoim programem The Tonight Show Jimmy Fallons zabrał z sobą zespół U2 na ulice Nowego Jorku. Muzycy przebrali się za grajków ulicznych koncertujących w metrze. Kiedy zagrali swój przebój I Still Haven’t Found What I’m Looking For nikt ich nie rozpoznał i nikt im nie dał ani centa!!!!
Wtedy.... nagle zrzucili przebrania i zagrali przebój Desire.
https://doceniac.com/u2-udaje-grajkow-ul ... tastyczne/
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
To tak jak dzieciom w Polsce puszcza się piosenki z podkładem np.,,plumkania"
zamiast porządnej muzyki i pózniej wyrosną takie małe disco-polowcy.A nie można tak jak robi to np.Ulica sezamkowa"? zapraszają znanych muzyków i to ma sens.przynajmniej można wpływać od małego na to co będą słuchać w przyszłości..

he, he bardzo dobre. Podoba mi się twój komentarz sztuka wysokich i niskich lotów.Performance pisze:Przed swoim programem The Tonight Show Jimmy Fallons zabrał z sobą zespół U2 na ulice Nowego Jorku. Muzycy przebrali się za grajków ulicznych koncertujących w metrze. Kiedy zagrali swój przebój I Still Haven’t Found What I’m Looking For nikt ich nie rozpoznał i nikt im nie dał ani centa!!!!
Albo to, podobna historia ! Banksy- artysta, czołówka światowa jeśli chodzi o street art, sprzedaje prace za ciężkie pieniądze. Pewnego dnia wziął swoje prace i poszedł sobie najzwyczajniej w świecie na ulice, rozstawił stolik i wyciągnął prace. Ludzie kupowali za bezcen lub dostawali je za darmo, nieświadomi niczego - prace warte kilka tysięcy $ -Nie mieli pojęcia kim jest ten człowiek, i że w momencie nabycia prac stali się tak naprawdę szczęściarzami.
Może chciał pokazać że ta branża to teatrzyk. Są tacy którzy za dzieła sztuki uważają tylko te przedmioty które stoją w muzeach, domach aukcyjnych i galeriach. Barokowa otoczka robi swoje.
aleś pan wyszukał...taki odbiór sztuki, że zemdliło mnie.
Jestem głodna cały dzień, ilekroć chcę coś zjeść, to mam te obrazy przed oczyma.
Ty jak coś zapodasz to ....
Jestem głodna cały dzień, ilekroć chcę coś zjeść, to mam te obrazy przed oczyma.
Ty jak coś zapodasz to ....
Sztuka?
https://www.fronda.pl/a/profanacja-portr ... 53640.html
O tym się pisze i mówi. To będzie sławne. Artystka dopięła swego.
Czy sztuka musi prowokować? Musi być kontrowersyjna?
https://www.fronda.pl/a/profanacja-portr ... 53640.html
O tym się pisze i mówi. To będzie sławne. Artystka dopięła swego.
Czy sztuka musi prowokować? Musi być kontrowersyjna?
sztuka ma prowokowac do myślenia, ma prawo być kontrewersyjna.
Ale dla mnie temat słaby, banalny, nie przemawia. Może dlatego, że nie uznaje zwierzchnictwa papieża jako głowy kościoła jako świętości i nieomylności. Więc dla mnie to nie prowokacja...pewno wkurza innych, bo to narusza doktrynę KK ale tylko tyle w zasadzie. Choć z drugiej strony -wypowiedzialam się w temacie owego " haftu krzyżykowego ;) więc zadziałało powierzchownie.
Ale dla mnie temat słaby, banalny, nie przemawia. Może dlatego, że nie uznaje zwierzchnictwa papieża jako głowy kościoła jako świętości i nieomylności. Więc dla mnie to nie prowokacja...pewno wkurza innych, bo to narusza doktrynę KK ale tylko tyle w zasadzie. Choć z drugiej strony -wypowiedzialam się w temacie owego " haftu krzyżykowego ;) więc zadziałało powierzchownie.
Oprócz Niesamowity klip - HYdE PaRK przeczytaj również:
Ewa kłamczucha
Kraśko manipulant
greckie nieroby
Powrót buty
Co na to Pitera?
Śląsk 2.0
Szkoła "óczy"? Czego?
Mowa miłości PO
Wirtualna kawiarenka OPS.pl
Dlaczego on jeszcze nie gnije w więzieniu?!
Zdążyli:)
do tego dąży Ares z kolegami/koleżankami
Bez komentarza
Dowody na morderstwo?
cenzura na forum
Kopacz i opieka społeczna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!