Niesamowity klip

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
Emilka.

Re: Niesamowity klip

Post autor: Emilka. »

jeśli można się wtrącić.
Wieżowce, ( w tym żaglowiec), które powstały wokół Pałacu Kultury nie mają na celu przysłonić tego obiektu, który tak naprawdę jest jednym z ciekawszych pomników architektury w tym mieście.
Patrzyłam na to z perspektywy takiej ,że jest to, moim zdaniem najlepszy obraz i dowód tego jak bardzo zmieniła się Warszawa przez te wszystkie lata- to przekrój historyczny, architektoniczny i mentalny. Bardzo dobre zestawienie brył.
Dla kogoś kto nie wychował się w Polsce- to dobra lekcja historii.
Performance

Post autor: Performance »

W sprawie Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie - niegdyś dość głośno się mówiło, że celem zmian architektonicznych, woków tego pałacu, jest zasłonięcie jego widoku parawanem wysokich budynków....

W sprawie sztuki - niskich i wysokich lotów ;)

Performance, a może... eksperyment społeczny?

Przed swoim programem The Tonight Show Jimmy Fallons zabrał z sobą zespół U2 na ulice Nowego Jorku. Muzycy przebrali się za grajków ulicznych koncertujących w metrze. Kiedy zagrali swój przebój I Still Haven’t Found What I’m Looking For nikt ich nie rozpoznał i nikt im nie dał ani centa!!!!

Wtedy.... nagle zrzucili przebrania i zagrali przebój Desire.
https://doceniac.com/u2-udaje-grajkow-ul ... tastyczne/
Basia34
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Basia34 »

To tak jak dzieciom w Polsce puszcza się piosenki z podkładem np.,,plumkania" ;) zamiast porządnej muzyki i pózniej wyrosną takie małe disco-polowcy.A nie można tak jak robi to np.Ulica sezamkowa"? zapraszają znanych muzyków i to ma sens.przynajmniej można wpływać od małego na to co będą słuchać w przyszłości..
Emilka.

Performance pisze:Przed swoim programem The Tonight Show Jimmy Fallons zabrał z sobą zespół U2 na ulice Nowego Jorku. Muzycy przebrali się za grajków ulicznych koncertujących w metrze. Kiedy zagrali swój przebój I Still Haven’t Found What I’m Looking For nikt ich nie rozpoznał i nikt im nie dał ani centa!!!!
he, he bardzo dobre. Podoba mi się twój komentarz sztuka wysokich i niskich lotów.
Albo to, podobna historia ! Banksy- artysta, czołówka światowa jeśli chodzi o street art, sprzedaje prace za ciężkie pieniądze. Pewnego dnia wziął swoje prace i poszedł sobie najzwyczajniej w świecie na ulice, rozstawił stolik i wyciągnął prace. Ludzie kupowali za bezcen lub dostawali je za darmo, nieświadomi niczego - prace warte kilka tysięcy $ -Nie mieli pojęcia kim jest ten człowiek, i że w momencie nabycia prac stali się tak naprawdę szczęściarzami.
Ares30

Post autor: Ares30 »

Może chciał pokazać że ta branża to teatrzyk. Są tacy którzy za dzieła sztuki uważają tylko te przedmioty które stoją w muzeach, domach aukcyjnych i galeriach. Barokowa otoczka robi swoje.
Emilka.

aleś pan wyszukał...taki odbiór sztuki, że zemdliło mnie.
Jestem głodna cały dzień, ilekroć chcę coś zjeść, to mam te obrazy przed oczyma.
Ty jak coś zapodasz to ....
Ares30

Może jesteś w ciąży?
Ares30

Sztuka?
https://www.fronda.pl/a/profanacja-portr ... 53640.html
O tym się pisze i mówi. To będzie sławne. Artystka dopięła swego.
Czy sztuka musi prowokować? Musi być kontrowersyjna?
Emilka.

sztuka ma prowokowac do myślenia, ma prawo być kontrewersyjna.
Ale dla mnie temat słaby, banalny, nie przemawia. Może dlatego, że nie uznaje zwierzchnictwa papieża jako głowy kościoła jako świętości i nieomylności. Więc dla mnie to nie prowokacja...pewno wkurza innych, bo to narusza doktrynę KK ale tylko tyle w zasadzie. Choć z drugiej strony -wypowiedzialam się w temacie owego " haftu krzyżykowego ;) więc zadziałało powierzchownie.
ODPOWIEDZ