Nietypowe umorzenie - jak to zapisać w SI KDR? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 09 sty 2019, 16:28

W zeszłym tygodniu pojawił się u mnie starszy pan, który chciał wniosek o KDR dla siebie, jako że ma trójkę dorosłych dzieci. Wszystko byłoby fajnie, tylko że wczoraj znów przyszedł i stwierdził, że rezygnuje. Podobno gdy pochwalił się, że był złożyć wniosek, dzieci nie życzyły sobie aby ośrodek miał jakiekolwiek ich dane. Więc chciał też "odzyskać" wniosek! Ja na to oczywiście, że to niemożliwe, bo choć wniosek nie jest jeszcze wprowadzony, to już wbita pieczątka wpływu, zatem jako taki istnieje. Był jednak bardzo uparty - koniec końców po rozmowie z moją kierowniczką wyszło, że dostanie część 2, na której są dane dzieci, a zostanie u nas tylko zasadnicza część wniosku i "jego" cz. 2 (czy to słusznie, można by dyskutować, ale w dobie RODO i jego zapisów trzymanie danych takich nadwrażliwych w tej kwestii ludzi mogłoby doprowadzić do jeszcze większego zamieszania...). Wydaje mi się, że powinna być na papierze decyzja o umorzeniu (rezygnacja strony), bo dokumenty do rozpatrzenia były, więc pozostawienie bez rozpatrzenia raczej nie bardzo. Właśnie wprowadziłem wniosek do systemu - tylko tego pana. Dałem, że wnioskuje o przyznanie KDR, bo innej opcji mi nie przepuści. Przy rozstrzygnięciu jest jeszcze trudniej, bo ilekroć daję "nie rozpatrzono", wyskakuje mi ostrzeżenie: "Nie można zatwierdzić, dla wszystkich pozycji wybrano 'Nierozpatrzono' ". Jak to przebrnąć?
iks_ps
Stażysta
Od: 10 lip 2018, 18:39
Zajmuję się: PS

Napisano: 10 sty 2019, 9:29

Rozumiem, że na wniosku wprowadzono tylko tą jedną osobę? Jeśli tak proszę wybrać dla niej wynik rozpatrzenia, a następnie "Zapisz". Dopiero po zapisaniu będzie można wybrać "Zatwierdź" dla całego wniosku.
SOFTIQ
http://www.softiq.pl
Herka
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 02 sty 2018, 17:03
Zajmuję się: KDR

Napisano: 10 sty 2019, 10:07

Jednak problem w tym, że właśnie zapisuję, a następnie zatwierdzam i dokładnie wtedy (nie wspomniałem o tym wczoraj) wyskakuje mi ten komunikat. Jak zaznaczam pole przy tej jedynej osobie, to automatycznie zaznacza mi pole powyżej, czyli dla całej rodziny. Czy przeskoczyłbym tę blokadę, jeśli na "Zmień status sprawy" dam "Zakończ bez rozpatrzenia"?
iks_ps
Stażysta
Od: 10 lip 2018, 18:39
Zajmuję się: PS

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x