nietypowy wyrok o rozwodzie - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 02 kwie 2014, 16:20

ja bym się w to nie bawił
~Elmer

Napisano: 02 kwie 2014, 16:24

czyli styczeń normalnie w całej kwocie a luty i marzec do zwrotu, tak?
~Aneta

Napisano: 02 kwie 2014, 16:27

tak
~Elmer

Napisano: 02 kwie 2014, 16:35

dzięki Elmer
~Aneta

Napisano: 02 kwie 2014, 17:00

Aneta ja jednak obstaję, że styczeń tylko za osiem dni i zadzwoń jak chcesz do swego UW, albo z komornikiem porozmawiaj podnosimy za dni i tu też, dlaczego dłuznik ma zwracać za cały miesiąc skoro należy sie tylko za 8 dni, jak Ci się odwoła od decyzji o zwrocie to wygra
~anna

Napisano: 02 kwie 2014, 17:04

Anna to jest trochę bardziej skomplikowane.
Jak wyrok był natychmiast wykonalny to komornik nie prowadzi egzekucji już od grudnia. Dlaczego ma dłużnik nam zwracać za grudzień?
~Elmer

Napisano: 02 kwie 2014, 17:11

dlatego zapytałabym komornika o czym zresztą pisałam wcześniej, i na pewno nie cały styczeń, miałam podwyzke alimentów w wyroku rozwodowym bez wskazania od kiedy komornik napisał że podwyżka należy się od dnia uprawomocnienia się wyroku
~anna

Napisano: 02 kwie 2014, 17:13

to mimo wszystko nie jest taka sama sytuacja
~Elmer

Napisano: 02 kwie 2014, 17:16

nie mówię, że jest ale nie należy tu iść po prostej, na logikę 8 stycznia i finito, ale komornika bym spytała
~anna

Napisano: 03 kwie 2014, 17:04

Okazało się, że Pani musi złożyć wniosek w sądzie o zniesienie obowiązku alimentacyjnego wobec syna i dopiero sąd uchyli alimenty ( informacji udzielił komornik), co w takim przypadku, czy wypłacać dalej Panu FA, w związku z tym, że nie wiadomo kiedy będzie uchylenie tego obowiązku. Komornik nadal będzie naliczał Pani zadłużenie.
~Aneta

Strona 3 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x