niewypłacalny pracodawca - brak wypłaty od początku zatrudni
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Re: niewypłacalny pracodawca - brak wypłaty od początku zatr
Nie doliczać, ale z innego powodu
W maju dochodu już nie było bo 25.05 był ostatnim dniem stosunku pracy.

- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zapomniałaś o posypaniu głowy popiołem i zadośćuczynieniu.Sipera pisze: Biję się w piersi i biczuję
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
-
- VIP
- Kontakt:
Toż to perwersjaSipera pisze:Biję się w piersi i biczuję

@ludek - numeru konta zapomniałeś podać do tego zadośćuczynienia

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR SW FA
- Kontakt:
jak to w maju juz nie ma dochodu, skoro dopiero 25.05. zakonczyla pracę?
tzn. jeszcze w maju ten dochód liczę! a utrata dopiero od następnego miesiąca czyli od czerwca.
czy źle myślę?
tzn. jeszcze w maju ten dochód liczę! a utrata dopiero od następnego miesiąca czyli od czerwca.
czy źle myślę?
- ludek
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie zapomniałem - liczyłem na zadośćuczynienie w naturze.Korowiow pisze:Toż to perwersjaSipera pisze:Biję się w piersi i biczuję![]()
@ludek - numeru konta zapomniałeś podać do tego zadośćuczynienia

"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Kodeks Hammurabiego
-
- VIP
- Kontakt:
Z tym, że tu nie ma stricte utraty a jest "brak uzysku" w okresie na jaki weryfikujesz prawo do świadczenia. Ministerstwo pewnie by się z Tobą zgodziło tzn. kazało "utracić" od czerwca, ale patrząc na brzmienie art. 7 ust. 3 stosowanie w takim wypadku zapisów dotyczących utraty dochodu z roku bazowego to robienie "pani lekkich obyczajów" z logikiIza11 pisze:jak to w maju juz nie ma dochodu, skoro dopiero 25.05. zakonczyla pracę?
czy źle myślę?

- Sipera
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
- Kontakt:
w naturze?? niech pomyśle..
koszyk wiejskich jaj czy kg swojskiej kaszanki na grilla
Gdzieś czytałam, że miarą prawdziwej inteligencji, jest zdrowe poczucie humoru:)Inteligentne z Was chłopaki

Gdzieś czytałam, że miarą prawdziwej inteligencji, jest zdrowe poczucie humoru:)Inteligentne z Was chłopaki

..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR SW FA
- Kontakt:
nie no zupełnie nie mogę się połapać w tym co piszesz KOROWIOW 
poszła do pracy w marcu. powinnam doliczyc dochód za kwiecien. jesli by przekroczyło to oda maja sie nie nalezy. zakonczyla pracę dopiero 25 maja, więc w maju jest przekroczenie i od czerwca moze sobie od nowa pobierac.
ale co z tym majem? fizycznie nie otrzymała za niego wynagrodzenia. ale znam kwotę jaki za ten miesiąc dostanie. bo forma mi ten dochdo napisała.

poszła do pracy w marcu. powinnam doliczyc dochód za kwiecien. jesli by przekroczyło to oda maja sie nie nalezy. zakonczyla pracę dopiero 25 maja, więc w maju jest przekroczenie i od czerwca moze sobie od nowa pobierac.
ale co z tym majem? fizycznie nie otrzymała za niego wynagrodzenia. ale znam kwotę jaki za ten miesiąc dostanie. bo forma mi ten dochdo napisała.
-
- VIP
- Kontakt:
Dobra, to jadziem
Art. 7 ust. 3 ustawy o pińcet.

Analizując czy osobnik/osobniczka ma uprawnienia do świadczenia patrzysz na cały miesiąc. Czyli jeśli praca trwałaby cały maj tj. do 31, to wtedy dochód "jest" uzyskiwany w okresie na jaki weryfikujesz prawo. Kobieta pracowała do 25.05 więc od 26 maja żadnego stosunku pracy już nie ma, czyli z perspektywy całego miesiąca dochód nie jest uzyskiwany.W przypadku uzyskania dochodu przez członka rodziny lub dziecko pozostające pod opieką opiekuna prawnego po roku kalendarzowym poprzedzającym okres, na jaki ustalane jest prawo do świadczenia wychowawczego, dochód ich ustala się na podstawie dochodu członka rodziny lub dochodu dziecka pozostającego pod opieką opiekuna prawnego, powiększonego o kwotę osiągniętego dochodu za miesiąc następujący po miesiącu, w którym nastąpiło uzyskanie dochodu, jeżeli dochód ten jest uzyskiwany w okresie, na jaki ustalane lub weryfikowane jest prawo do świadczenia wychowawczego.
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
moze tak latwiej bedzie zrozumiec:) do 25.05 swiadczenia nie przysluguja, bo liczacx uzysk jest przekroczenie dochodu, ale 26.05 uzyzk juz nie jest uzyskiwany wiec w tym czasie - od 25.05 do 31.05. ustalajac prawo do swiadczen nie mozesz go doliczac - i wychodzi,ze swiadczenia od 26 maja przysluguja, a ze nie sa podzielne to placisz za caly miesiac...przepis o tym,ze swiadczenia przysluguja od nastepnego miesiaca w przypadku utraty nie ma tu zastosowania, bo to nie jest utrata dochodu, to byl uzysk, ktorego juz nie ma w czasie w jakim weryfikujesz prawo do swiadczen
Oprócz niewypłacalny pracodawca - brak wypłaty od początku zatrudni - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Decyzja wojewody przyznająca świadczene
aktaulizacja wniosku- bip ministerstwa?
Dochód z umowy zlecenia poniżej 200 zł
Wniosek o zmiane św w związku ze zmiana syt życiowej
Brak rozliczenia w Urzędzie Skarbowym
jaki typ sprawozdania wybrać SYGNITY
wniosek na kolejne dziecko - SYGNITY
nieletnia w rodzinie zastępczej URODZIŁA DZIECKO
mąż niznany z miejsca pobytu
ojciec Amerykanin rodzina w Polsce
SPRAWOZDANIE ŚWIADCZENIE WYCH. 500 + TAB. C
decyzja troche koordynacji troche nasza decyzja