Mam jeszcze dwa pytanka. Mija już 12 dni od czasu jak otrzymałem decyzje od SKO i od tego czasu cisza. SKO uchyliło w całości decyzje MOPSu i skierowało wniosek do ponownego rozpatrzenia przez organ I instancji. I teraz moje pytania.
1. Czy MOPS musi się zastosować do decyzji i ponownie rozpatrywać wniosek czy może nie uznać tej decyzji SKO i odwołać się do sądu ?
2. Czy ja muszę się sam dowiadywać co się w mojej sprawie aktualnie dzieje czy będę otrzymywał informacje na jakim etapie jest moja sprawa ?
MOPS musi się zastosować do decyzji i ponownie rozpatrzeć wniosek i o wszystkim informować stronę, możesz się dowiadywać. Ale ośrodek też ma czas aby ponownie zająć się twoją sprawą.
Mam jeszcze jedno pytanko. Mam donieść jeszcze jedno zaświadczenie od pracodawcy żony. Niestety nie śpieszy im się z wystawieniem tego dokumentu i wysłaniem go a MOPS wyznaczył mi 14 dni na dostarczenie tego dokumentu. Jeśli nie otrzymam tego dokumentu od pracodawcy żony do 14 dni to mam pisać pismo iż nie dostarczyłem zaświadczenia z nie swojej winy ? Poradzcie coś.