Nieznany adres dłużnika
-
- Referent
- Zajmuję się: Jestem referentem ds. funduszu alimentacyjnego oraz świadczeń rodzinnych.
- Kontakt:
Nieznany adres dłużnika
Ośrodek wysłał mi wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika, bo adres zamieszkania podany w mojej gminie, wysłałam wezwanie i wróciło do mnie z informacją, że osoba nie zamieszkuje pod tym adresem. Co robić? Wysłać do tego ośrodka żeby ustalili adres zamieszkania i oni mają działać czy ja wysyłam do komornika o ustalenie jego adresu ?
Re: Nieznany adres dłużnika
Odpisujesz, że dłużnik tu nie mieszka, więc nie jesteś organem właściwym
-
- Referent
- Zajmuję się: Jestem referentem ds. funduszu alimentacyjnego oraz świadczeń rodzinnych.
- Kontakt:
ok, dziękuje 

a co robić w przypadku, kiedy miejsce zamieszkania jest nieznane, pisaliśmy do komornika cały okres zasiłkowy 2015/2016 o ustalenie adresu, komornik odpisywał ale za każdym razem okazywało się że dłużnika w danym miejscu nie ma i nie można ustalić gdzie zamieszkuje, i teraz mamy nowy okres zasiłkowy 2016/2017 i nadal nie wiemy gdzie przybywa dłużnika, co w takim przypadku robić ?
-
- Referent
- Kontakt:
Możesz też wystąpić z wnioskiem do Policji, ale oni raczej ci nie pomogą. Też możesz spróbować wystąpić do Centrum Personalizacji Dokumentów, oni najszybciej ci pomogą, bo komornik mało kiedy ustali adres 

Oprócz Nieznany adres dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
upomnienie
zwrot prawka
art 27 ust 8 a
dłuznik w ZK jakie działania
wniosek z września brak zaświadczenia-co robić?pomocy!!!
Matka porzuciła dzieci
Zaświadczenie ze szkoły a rzeczywiste uczęszczanie
odmowa uznania za osobe bezrobotna
wpłata należności wierzycielce pobierającej fundusz / zwrot
zaświadczenie od komornika
DA w ZK PILNE
Wniosek do sądu okregowego
Gajka pomóż
ELMER ODEZWIJ SIE
Zaświadczenie od komornika- pilne
czy ponownie wydawać decyzję na inne dziecko