NK- WASZE PRAKTYKI - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 10 lut 2012, 14:55

wpływa NK z KP i :
-w ciągu 3 dni przewod. ZI powinien zwołać GR/lub ZI ,
- na posiedzeniu członkowie np. GR omawiają dany przypadek
dzielnicowy zna rodzinę prac.soc nie i wtedy ustalacie plan pracy z rodziną czy tylko zadania dla czł. grupy (jaki dokument wypełniacie) czy to jest protokół z posiedzenia grupy czy plan pracy ZI ?
- czy logiczne dla mnie zaprosic na kolejne spotkanie GR ofiarę i ustalić wspólnie plan pomocy
- dalej monitorng też oddzielny druk i kto te dane uzupełnia
Dzięki za odpowiedź
~Marta

Napisano: 10 lut 2012, 14:59

Karta wpływa, zwołujemy grupę roboczą i zapraszamy ofiarę przemocy. Przed planowaną godziną spotkania z ofiarą grupa robocza omawia przypadek. Nie zwołujemy się po to aby tylko omówić bo szkoda czasu. Te 15 minut przed wystarczy by każdy zapoznał się z sytuacją. Na posiedzeniu razem z ofiarą omawiamy tą sytuację i podejmujemy działania czyli opracowywujemy plan pracy. To wszystko zawarte zostaje w protokole - sytuacja rodziny, co się dzieje, co wiedzą pr.socjalny i dzielnicowy, jakie działania były już podjete no i plan pracy. Ustalamy także kto i jak czesto odwiedzać będzie rodzinę celem monitorowania sytuacji oraz wskazujemy termin kolejnego spotkania grupy roboczej (okres 1-3 miesiecy) w celu podjęcia dalszych działań
~Zoska

Napisano: 10 lut 2012, 15:04

Dzięki Zoska i to jest mądre co robicie.
~Marta

Napisano: 10 lut 2012, 15:18

W sumie logiczne źle interpretowałam przepis dotyczący że w ciągu 3 dni przew ZI przekazuje kartę członkom GR lub ZI to przecież nie to samo co zwołać GR/ZI. Dzięki Zosiu rozjaśniłaś mi. Miłego wekendu Ci życzę.
~Marta

Napisano: 10 lut 2012, 15:54

Alez prosze bardzo. Również miłego weekendu zyczę:)
~Zoska

Napisano: 16 lut 2012, 20:54

Witaj Zoska mam pytanie do Ciebie jak zwołujesz grupe roboczą pisemnie, telefonicznie? Gdzieś to odnotowujesz ze akurat tą konkretną sprawą zajmuje się ta grupa robocza?jak to wygląda w papierach?
~Mariolka

Napisano: 24 lut 2012, 10:42

w ciągu trzech dni przewodniczący przekazuje a nie zwołuje posiedzenie- pisze wyraźnie!
~goga

Napisano: 24 lut 2012, 10:42

w ciągu trzech dni przewodniczący przekazuje a nie zwołuje posiedzenie- pisze wyraźnie!
~goga

Napisano: 19 mar 2012, 15:32

co robicie jak sprawca nie zgłosi się na posiedzenie grupy? jaka jest dalsza procedura, czy jeszcze raz go wzywamy czy jedziemy do niego, czy opisujemy w monitoringu ,ze nie chce współpracować z nami?
~ola

Napisano: 19 mar 2012, 16:10

jedziemy, bo można wysyłać i wysyłać... szkoda czasu!
~magi

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x