A co z odsetkami?????ewalu pisze:moja ulubiona zmiana:
„7. Osobie, której przyznano dodatek pielęgnacyjny za okres, za który wypłacono zasiłek pielęgnacyjny, Zakład Ubezpieczeń Społecznych lub inny organ emerytalny lub rentowy, który przyznał dodatek pielęgnacyjny, wypłaca emeryturę lub rentę pomniejszoną o kwotę odpowiadającą wysokości wypłaconego za ten okres zasiłku pielęgnacyjnego i przekazuje tę kwotę na rachunek bankowy organu właściwego.
8. Przekazanie kwoty odpowiadającej wysokości zasiłku pielęgnacyjnego, o którym mowa w ust. 7, uznaje się za zwrot świadczeń nienależnie pobranych.”;
https://orka.sejm.gov.pl/proc7.nsf/ustawy/3584_u.htmElka2020 pisze:jakiś link?
nareszcie "Mądre Glowy" tego forum zrozumieja ze wypłata jednoczesnie dodatku i zasiłku byla swiadczeniem nienaleznie pobranym i nie wazne, kiedy strona decyzje dostala z ZUSu wazne ze w tych samych miesiacach byly wyplacane oba swiadczeniaewalu pisze:moja ulubiona zmiana:
„7. Osobie, której przyznano dodatek pielęgnacyjny za okres, za który wypłacono zasiłek pielęgnacyjny, Zakład Ubezpieczeń Społecznych lub inny organ emerytalny lub rentowy, który przyznał dodatek pielęgnacyjny, wypłaca emeryturę lub rentę pomniejszoną o kwotę odpowiadającą wysokości wypłaconego za ten okres zasiłku pielęgnacyjnego i przekazuje tę kwotę na rachunek bankowy organu właściwego.
8. Przekazanie kwoty odpowiadającej wysokości zasiłku pielęgnacyjnego, o którym mowa w ust. 7, uznaje się za zwrot świadczeń nienależnie pobranych.”;
asadfc pisze:nareszcie "Mądre Glowy" tego forum zrozumieja ze wypłata jednoczesnie dodatku i zasiłku byla swiadczeniem nienaleznie pobranym i nie wazne, kiedy strona decyzje dostala z ZUSu wazne ze w tych samych miesiacach byly wyplacane oba swiadczeniaewalu pisze:moja ulubiona zmiana: