Nowa_21 - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 31 paź 2016, 10:41

A.1 liczba złożonych "unikatowych" wniosków
przeszłam jakoś wcześniejsze sprawozdania, i teraz nie wiem czy wg ok, jak liczycie te unikatowe wnioski, jeżeli ktoś złożył wniosek, i po 3 miesiącach przyniósł dochód i uchylenie, to liczycie to jako 2 wnioski, jeden na 500 i jeden z uchyleniem- czyli ten dochód?
albo 1 wniosek i później zmiana bo na przykład dziecko nowo narodzone, to co jako 2 wnioski?
bo już się gubię w tym wszystkim,
albo osoba pobierała na 2 dzieci, teraz jedno jest w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie, to uchylenie i zmiana w części, to jako kolejny wniosek?- czyli od października jako 2 wnioski, kiedy w kwietniku 1?
jak liczycie takie rzeczy????
proszę o pomoc i radę
kolejne sprawozdanie

Napisano: 31 paź 2016, 11:30

ja liczyłabym tak:
pierwsza opisana sytuacja..... 1 wniosek
druga sytuacja - 2 wnioski (drugi wniosek na nowo narodzone dziecko)
trzecia sytuacja - 1 wniosek
marja1203
Stażysta
Od: 25 lis 2015, 14:55
Zajmuję się:

Napisano: 31 paź 2016, 12:30

Dzięki, też tak liczyłam wcześniej, ale się człowiek zastanawia co sprawozdanie, czy jest na pewno ok
Pozdrawiam
Nowa_21

Napisano: 13 lis 2016, 23:19

Może jeszcze ktos sie wypowie jak liczy takie zmiany
Czy liczycie takie zmiany jako szt wniosek i szt decyzja, czy tylko szt decyzja, bo wniosek juz 1 był, a uchylenie z dochodem nie liczycie jako wniosek?
Za chwile nowe sprawozdanie, i wole sie rozeznać wczesniej
Nowa_21

Napisano: 14 lis 2016, 11:11

wniosek wtedy jest dla mnie nowy jak jest na dziecko które jeszcze nie ma, albo w danej chwili nie ma decyzji przyznającej. A zmiany w dochodach (jeśli jest do nich decyzja) czy zmiany sposobu wypłaty, czy zmiana nazwiska to zaliczam do ilości wydanych decyzji.
miła
Referent
Od: 23 mar 2016, 10:02
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x