sprawozdanie poz. B 1 - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 28 paź 2016, 14:59

Jak wyliczacie z programu pozycję B1 ze sprawozdania - liczba świadczeń wychowawczych (przyznanych decyzją) należnych (przysługujących) za miesiąc.....
Jedni mówią, że dla każdego miesiąca z raportów- zestawienia- realizacja świadczeń- o statusie: do wypłaty, w realizacji, wstrzymane, zrealizowane, przekazane do organu.

Drudzy, że analiza świadczeniobiorców, ale tam też są różne statusy do wyboru (m.in. zmieniona).

u mnie były robione decyzje zmieniające decyzję pierwotna z powodu zmiany sytuacji - urodzenie nowego dziecka. Teraz nie wiem jak wyliczyć tą rubrykę. Na piechotę przecież odpada. A niestety z tych sposobów wychodzą różne wyniki!!!
już nie wiem

Napisano: 28 paź 2016, 15:20

program signity, raport w systemie -> analiza świadczeniobiorców -> ustawiam okres każdy m-c osobno
miałam

Napisano: 28 paź 2016, 16:39

miałam pisze:program signity, raport w systemie -> analiza świadczeniobiorców -> ustawiam okres każdy m-c osobno
ale nie zaznaczasz żadnej dodatkowej opcji? np planowane, zrealizowane? Tylko tak na "pusto"?
mi wychodzi duża liczba. A po zsumowaniu (od kwietnia) raczej nie gra z liczbą wypłaconych świadczeń (a te płacimy już praktyczne na bieżąco)
u mnie może te decyzje zmieniające pokomplikowały.
nie mam pojęcia jak to wyliczyć, żeby było dobrze
już nie wiem

Napisano: 28 paź 2016, 21:07

Jedyna opcja to m-c. U mnie w IV ok 897, a IX 927 sprawozdanie przechodziło i było ok,też mam wnioski zmieniające.
miałam

Napisano: 31 paź 2016, 13:56

a liczbę rodzin skąd bierzecie??? z podziałem na niepełnosprawne i jako jedyne w rodzinie???
82gocha
Starszy referent
Od: 04 gru 2014, 15:05
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x