Nowa księgowa
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Nowa księgowa
Dzień dobry. Mam ogromny problem i prośbę otóż na emeryturę odchodzi główna księgowa i zarazem jedyny pracownik księgowości, ja jestem nowym kierownikiem i wiem ze do tej pory pomagała jej pracownik socjalna, która zna się na księgowości ma porobione kursy księgowe i kadrowe ale brakuje jej stażu pracy (pomoc była umowna, nie formalna). Czy ja mogę zrobić z niej księgową w moim ops z pominięciem głównej księgowej, jest taka możliwość żeby w małym ops był po prostu pracownik ds księgowości i kadr a nie było głównego księgowe. Mega proszę o pomoc. 

-
- Praktykant
- Zajmuję się: ks
- Kontakt:
Re: Nowa księgowa
Witam
Pamiętam, że przychodząc do Gops do obsługi księgowej byłam tylko księgową. Nie byłam główną księgową. Było to x lat temu. W takich sytuacjach powinien się wypowiedzieć Wasz radca prawny czy regulamin i przepisy pozwalają na utworzenie takiego stanowiska.
Pamiętam, że przychodząc do Gops do obsługi księgowej byłam tylko księgową. Nie byłam główną księgową. Było to x lat temu. W takich sytuacjach powinien się wypowiedzieć Wasz radca prawny czy regulamin i przepisy pozwalają na utworzenie takiego stanowiska.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Też nie miała Pani stażu pracy w księgowości?
-
- Praktykant
- Kontakt:
Takie stanowisko jest przewidziane w regulaminie tylko zastanawiam się czy mogę pominąć stanowisko głównej księgowej a na przykład na drodze awansu po tych 3 latach awansować tą dziewczynę. Zależymy na niej ponieważ umie już wszystko...
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
u mnie była podobna sytuacja na początku asystent sd księgowości a po osiągnięciu wymaganego stażu pracy gł księgowy, ale to radca prawny musi sie wypowiedzieć, bo nie wiem czy może być taka sytuacja ze nie ma gł księgowej.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
- Kontakt:
Ja na początku też nie miałam wymaganego staży pracy w księgowości więc byłam p.o główna księgowa, do czasu nabycia wymaganego stażu, potem dostałam zmianę na główną księgową.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Była Pani p.o. ponieważ nie było zatrudnionej głównej księgowej czy odeszła na emeryturę czy po prostu tak Pani dali od razu? A był konkurs na p.o.?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Główny księgowy GOPS
- Kontakt:
Ale czemu nie chcesz jej już dać p.o główna księgowa, to nic się nie dzieje, po tym czasie jaki jej brakuje do stażu zrobisz ją główna i tylekier06 pisze: 12 sty 2023, 11:19 Takie stanowisko jest przewidziane w regulaminie tylko zastanawiam się czy mogę pominąć stanowisko głównej księgowej a na przykład na drodze awansu po tych 3 latach awansować tą dziewczynę. Zależymy na niej ponieważ umie już wszystko...
-
- Praktykant
- Kontakt:
Mogę jej dać p.o. tylko się zastanawiam czy tak można?Zależy mi na niej i chce zrobić żeby było ok. A na p.o. muszę ogłaszać konkurs, ona ma umowę na stałe jako pracownik socjalny już od 7 lat.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Czy na p.o księgowej musi być konkurs?
Oprócz Nowa księgowa - Księgowość przeczytaj również:
bestia
Sprawozdanie CAS dodatki dla gosp. dom.
Nienal. pobr. św. rodz. / Ukraina
SJO Bestia pyt.techniczne
Dodatek dla gosp.dom - koszty obsługi