Nowa szefowa MPiPS
Nowa szefowa MPiPS
Elżbieta Rafalska będzie ministrem pracy i polityki społecznej.
https://samorzad.pap.pl/depesze/wiadomos ... -ministrow
https://samorzad.pap.pl/depesze/wiadomos ... -ministrow
Re: Nowa szefowa MPiPS
Będziemy oceniać po zakończeniu pracy w tym ministerstwie. Na dziś życzymy tego co innym ministrom wcześniej tzn. by słuchali głosu praktyków
pamiętam czasy Kuronia
ale one to chyba raczej nie wrócą
to był człowiek, który wiedział o istnieniu pracowników socjalnych.

Witam,
miałem okazję poznać Panią minister Elzbietę Rafalską i pamętam z prac sejmowych nad Ustawą o wspaiearniu rodziny i systemie pieczy zastępczej.
Zrobiła na nas bardzo pozytywne wrażenie. Symapatyczna, rzeczowa i chętna do pomocy, jak również otwarta na sugestie i pomysły.
Tylko należy sobie życzyć, aby pozostała sobą po objęciu ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej.
Pozdr.
miałem okazję poznać Panią minister Elzbietę Rafalską i pamętam z prac sejmowych nad Ustawą o wspaiearniu rodziny i systemie pieczy zastępczej.
Zrobiła na nas bardzo pozytywne wrażenie. Symapatyczna, rzeczowa i chętna do pomocy, jak również otwarta na sugestie i pomysły.
Tylko należy sobie życzyć, aby pozostała sobą po objęciu ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej.
Pozdr.
licze na to, że chociażby pośle w diabły zespoły interdyscyplinarne, albo zrobi z nich zawodową służbę albo w strukturach policji, bo opsy- mają już tego dosyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ustawa o wsparciu..jest " niewypałem" z kilku konkretnych powodów. Znam inne opinie, te nie są pozytywne na temat prac przy w/w Ustawie. Stąd mój optymizm jest bardzo umiarkowany co do owocnej pracy pani Minister, ale dajmy Jej szansę. Wypada obdarzyć zaufaniem.
Mierząc się na konkrety , nie sądzę aby zaszły zmiany co do ZI. Mowy nie ma.
Mierząc się na konkrety , nie sądzę aby zaszły zmiany co do ZI. Mowy nie ma.
to niech nam płacą; normalnie kazdy dostaje wynagrodzenie za udział w pracach zespołu komisji itp, a nam kazą pracowac za friko...
Oprócz Nowa szefowa MPiPS - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
weryfikacja okresówki
Proszę o pomoc
Emp@tia i przesyłanie do BIGu
Jak liczyć, pomóżcie!
Zbiórka żywności- kiedy dać ogłoszenie
Zmiana decyzji DPS - do której się odnieść?
posiłki tylko z powodu ubóstwa?
stały a nabycie renty
zasiłek stały
Opłata za DPS gdy w szpitalu jest juz dwa lata
sprawca i ofiara w różnych gminach
jak ustalić dochód
odwołanie od decyzji
Nagrody dla pracowników
socjalny na macierzyńskim
Ujawnienie wykorzystywania seksualnego