Nowe dodatki

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
Montana1
Stażysta
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne , Karta Dużej Rodziny
Kontakt:

Nowe dodatki

Post autor: Montana1 »

Czy wiadomo coś w sprawie nowych dodatków mieszkaniowych, tzn. dopłaty do czynszów, nowy sposób wyliczania dochodu itd? Ryje po internecie i nie widze zeby ustawa przeszła a tu aminy w programie DM, zaproszenia na szkolenia, czyste szaleństwo... :?
\
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Nowe dodatki

Post autor: Krwawa »

Tak działa ten mechanizm. Instytucje organizujące szkolenia wywierają presję na pracownikach ośrodków i urzędów, budując atmosferę konieczności partycypacji w szkoleniu, kreując sztuczny problem tam, gdzie go nie ma. Starają się wytworzyć wyimaginowaną "sytuację zagrożenia", żeby pracownicy zapisywali się na ich szkolenia (jak to było np. ze szkoleniami z RODO).
Montana1
Stażysta
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne , Karta Dużej Rodziny
Kontakt:

Post autor: Montana1 »

Ufff dziękuję , uspokoiłaś mnie. Od wczoraj nic nie robię tylko szukam info w necie na temat "Nowych dodatków", które mam nadzieję nie wejdą a w życie :cry:
brodafix
Podinspektor
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Post autor: brodafix »

wiadomo tyle, że ustawy z dużym prawdopodobieństwem można się spodziewać na początku przyszłego roku - jeśli czegoś nie zepsują ;)
brodafix
Podinspektor
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Post autor: brodafix »

które mam nadzieję nie wejdą a w życie
ja bym nie miał złudzeń jednak :P
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

Montana1 pisze: 03 gru 2020, 11:02 Czy wiadomo coś w sprawie nowych dodatków mieszkaniowych, tzn. dopłaty do czynszów, nowy sposób wyliczania dochodu itd? Ryje po internecie i nie widze zeby ustawa przeszła a tu aminy w programie DM, zaproszenia na szkolenia, czyste szaleństwo... :?
\
skusiłam się na szkolenie online...na dopłaty Pani zostawiła pół godzinki na szybko przeczytała artykuły pytania omijała....:) nie polecam szkoleń bo sami mało wiedzą...
Klara27
Starszy referent
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
Kontakt:

Post autor: Klara27 »

brodafix pisze:
które mam nadzieję nie wejdą a w życie
ja bym nie miał złudzeń jednak :P
To, że wejdzie to na bank... niestety chciałabym mieć złudzenia ;)
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Krwawa »

:-) pisze: 04 gru 2020, 8:54 skusiłam się na szkolenie online...na dopłaty Pani zostawiła pół godzinki na szybko przeczytała artykuły pytania omijała....:) nie polecam szkoleń bo sami mało wiedzą...
No i właśnie. To jest po prostu oszustwo, bo ściemniają, że szkolenie dotyczy czegoś nowego, czegoś, czego pracownik nie wie, a chce się dowiedzieć... i niczego się nie dowie, bo szkoleniowcy siłą rzeczy też nie wiedzą. Ale kasa zarobiona... za nic. Serio, nie trawię tych szkoleniowców, tych ich socjotechnicznych metod wpływania na ludzi, kiedy wydzwaniają i próbują wywierać wpływ na rozmówcę. Jestem na to wyczulona i szczerze tego nienawidzę.
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

Krwawa pisze: 04 gru 2020, 14:25
:-) pisze: 04 gru 2020, 8:54 skusiłam się na szkolenie online...na dopłaty Pani zostawiła pół godzinki na szybko przeczytała artykuły pytania omijała....:) nie polecam szkoleń bo sami mało wiedzą...
No i właśnie. To jest po prostu oszustwo, bo ściemniają, że szkolenie dotyczy czegoś nowego, czegoś, czego pracownik nie wie, a chce się dowiedzieć... i niczego się nie dowie, bo szkoleniowcy siłą rzeczy też nie wiedzą. Ale kasa zarobiona... za nic. Serio, nie trawię tych szkoleniowców, tych ich socjotechnicznych metod wpływania na ludzi, kiedy wydzwaniają i próbują wywierać wpływ na rozmówcę. Jestem na to wyczulona i szczerze tego nienawidzę.
POPIERAM ;)
kamos90
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
Kontakt:

Post autor: kamos90 »

Witam serdecznie, miałem pewną trudna sprawę i kontaktowałem się z Ministerstwem celem zasięgnięcia informacji, i tam w rozmowie z Panią która przygotowuje projekt ustawy o nowym DM powiedziano mi, że to jest PEWNE że nowa ustawa będzie, miała być na kwiecień, ale z powodu kilku niedociągnięć w ustawie wszystko przeciągnęło się i nowa ustawa ma obowiązywać od 1 lipca 2021, więc moi drodzy można powoli nastawić się na zmiany w DM. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ