Klientka złożyła wniosek 02.12. Wczoraj zgłosiła, że ojciec zmarł. Co w tej sytuacji zrobić, naliczyć dodatek na 4 osoby bez ojca, co z jego emeryturą???
Korzystała z dodatku mieszkaniowego do czerwca br. wniosek złożyła dopiero teraz bo nie chciała żeby liczyć jej dochody z pracy, której już nie wykonuje czy a prawo do świadczenia wstecz???
co zrobić??
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS/DM/DE
- Kontakt:
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Re: co zrobić??
moim zdaniem, ojca należy wykreślić ze składu gosp. domowego. Nie ma ojca nie ma dochodów.Co w tej sytuacji zrobić, naliczyć dodatek na 4 osoby bez ojca, co z jego emeryturą???
złożyła klauzulę do wniosku?Korzystała z dodatku mieszkaniowego do czerwca br. wniosek złożyła dopiero teraz bo nie chciała żeby liczyć jej dochody z pracy, której już nie wykonuje czy a prawo do świadczenia wstecz???
nie ma w przepisach mowy o konieczności uzasadnienia prawa do dodatku wstecz
niemniej jednak wiruska się nie przestraszyła więc trzeba się zastanowić

można Pani wytłumaczyć w sposób sensowny, że jej powód na św wstecz nie jest wystarczający

-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i Karty Dużej Rodziny
- Kontakt:
No właśnie, bo też się zaczęłam zastanawiać... Mamy obowiązek informować o tym dodatku wstecz, czy tylko jak ktoś jasno zadeklaruje, że taki chce to wówczas przyznajemy?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS/DM/DE
- Kontakt:
Dzięki wielkie za podpowiedź. Też myślałam, żeby nie liczyć ojca ale zastanawiam się nad jego dochodami w gospodarstwie domowym były
Czy macie załączoną do wniosku klauzulę o przyznaniu świadczenia wstecz? bo ja nie mam
Czy macie załączoną do wniosku klauzulę o przyznaniu świadczenia wstecz? bo ja nie mam
Oprócz co zrobić?? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
opłata za windę i ubezpieczenie
Instalacja gazu
Czy dodatek mieszkaniowy się należy metraż
Bez tytułu prawnego / uchylenie i odmowa
zaswiadczenie o dochodzie
wydatki niezależne
przekazanie decyzji do zarządcy.
przekroczenie dopuszczalnej powierzchni użytkowej
Brak dokumentow
wnioskodawca w Dps
pilne, komu wypłacić dodatek Zarządcy czy Wnioskodawcy