nowe sprawozdanie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 4 z 4    [ Posty: 39 ]

Napisano: 19 sty 2017, 19:52

Dziękuję, a jeśli była odmowa. Kobieta od nowa złożyła wniosek, bo mąż stracił pracę to też liczę jako 2 wnioski?
andzia90

Napisano: 19 sty 2017, 22:34

Człowiek na urlop poszedł a tu już coś wymyślają. Widać znowu trzeba będzie popatrzeć w sufit i ściągnąć stamtąd dane :D
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 19 sty 2017, 23:51

andzia90 pisze:Dziękuję, a jeśli była odmowa. Kobieta od nowa złożyła wniosek, bo mąż stracił pracę to też liczę jako 2 wnioski?
Też się nad tym zastanawiam ale chyba policzyłabym jako 2. Unikatowy to chyba jeżeli ktoś złożył drugi jako korektę (w tej samej sprawie). Pewności nie mam...powiem krótko
Gość

Napisano: 20 sty 2017, 12:57

andzia90 pisze:
Dziękuję, a jeśli była odmowa. Kobieta od nowa złożyła wniosek, bo mąż stracił pracę to też liczę jako 2 wnioski?

A ja się zastanawiam jak powinno się w takich przypadkach robić?
Bo mamy pierwszą decyzję , że odmawiamy przyznania prawa do świadczenia wychowawczego na okres od 1 kwietnia 2016 do 30 września 2017 roku na dziecko X, bo nie spełnia kryterium dochodowego.
A potem drugą decyzję, (bo ktoś stracił pracę) i przyznajemy mu świadczenie wychowawcze na okres np. od 1 stycznia 2017 do 30 września 2017 roku na dziecko X.
Czyli w tym samym czasie mamy dwie decyzję na to samo dziecko, jedna przyznaje mu św, druga nie.
Czy nie powinniśmy uchylić najpierw tej decyzji odmownej?
anitaanitamta
Stażysta
Od: 29 sie 2016, 11:16
Zajmuję się:

Napisano: 20 sty 2017, 13:08

Czy nie powinniśmy uchylić najpierw tej decyzji odmownej?[/quote]

Serio pytasz czy żartujesz? :lol:
Gość

Napisano: 20 sty 2017, 13:20

Serio. Ostatnio tak mi babka powiedziała jak do ROPSu dzwoniłam. I dlatego teraz nie wiem.
anitaanitamta
Stażysta
Od: 29 sie 2016, 11:16
Zajmuję się:

Napisano: 20 sty 2017, 13:31

anitaanitamta pisze:andzia90 pisze:

A ja się zastanawiam jak powinno się w takich przypadkach robić?
Bo mamy pierwszą decyzję , że odmawiamy przyznania prawa do świadczenia wychowawczego na okres od 1 kwietnia 2016 do 30 września 2017 roku na dziecko X, bo nie spełnia kryterium dochodowego.
A potem drugą decyzję, (bo ktoś stracił pracę) i przyznajemy mu świadczenie wychowawcze na okres np. od 1 stycznia 2017 do 30 września 2017 roku na dziecko X.
Czyli w tym samym czasie mamy dwie decyzję na to samo dziecko, jedna przyznaje mu św, druga nie.
Czy nie powinniśmy uchylić najpierw tej decyzji odmownej?
jak chcesz uchylać decyzję odmowną?
w tym przypadku zrobiłabym decyzję zmieniającą, żeby nie było dwóch wykluczających się
Gość

Napisano: 20 sty 2017, 13:45

@gość - A co jest niby wykluczającego się w tych decyzjach?

Jaki to ROPS? Widać ewidentnie,że mają ten sam towar co większość SKO, a ja szukam tego dilera :v

Co do sprawozdania, ktoś się może zastanawiał nad wierszem 4 w tabeli? Czy ten dramat interpunkcyjny oznacza, że podajemy tylko zakończone wypłaty po ukończeniu 18 roku życia, czy sprawdzamy też potem czy rodzina nie uzyskała później dochodu i wylatuje też to młodsze (na ten dzień już pierwsze) dziecko z uwagi na przekroczenie dochodu?
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 20 sty 2017, 15:20

Do Pana Tomka
Po aktualizacji systemu na wersję G-1.03-2-2.2 próbowałam wykonać raport według instrukcji -"Osoby samotnie wychowujące......" i raport został wygenerowany z tym , że mam na liście osoby, które miały uchyloną decyzję w listopadzie a raport ma być za m-c grudzień. Czy system nie widzi decyzji uchylonych i czy mam je ręcznie wyłapać?
Asia.wwww

Strona 4 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x