ojciec wnioskuje bez matki w składzie rodziny - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 18 sty 2017, 11:42

Dzień dobry.
Zastanawiam się jak to jest z tym ojcem.
Ojciec składa wniosek sam - bez matki - na malutkie 4 miesięczne dziecko.
Może?
U matki to nie jest nic dziwnego, ale u ojca?
Mówiłam mu o matce, ale jednak jej nie wpisał.
Co mam zrobić?
Przyznać na podstawie tylko jego dochodu?
Czy wzywać po matkę - jeśli tak to na jakiej podstawie?

PS. Pan ma przyznane świadczenie na pierwsze dziecko - ale ma zasądzone alimenty i wyrok że dziecko jest przy nim (po rozwodzie). Nowe dzieciątko jest z inną matką.

pozdrawiam, Milena
MilenaMilena
Stażysta
Od: 13 sie 2015, 11:20
Zajmuję się:

Napisano: 18 sty 2017, 11:51

tfu. nazifeministka, androfobiczka itp.

Traktujesz go tak samo jak samotną kobietę z dzieckiem. Musi złożyć oświadczenie, żę samotnie wychowuje dziecko, masz wątpliwości - zlec wywiad
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 18 sty 2017, 12:13

:):):) że ja jestem nazifeministką?

Koleś napisał mi maila "Jeśli w moim gospodarstwie znajdowałaby się matka to z pewnością bym ją uwzględnił we wniosku, nie prowadzimy wspólnego gospodarstwa."

Nie ma takiej możliwości, że matka zrzeka się praw przy urodzeniu na przykład, a ojciec sam zabiera dziecko i się nim opiekuje, a matka żyje sobie bez malucha?
MilenaMilena
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 18 sty 2017, 12:30

wezwanie klienta - ma być oświadczenie czy wychowuje wspólnie dziecko. Jest bezczelny to nabrałbym wątpliwości i zlecił wywiad

"Nie ma takiej możliwości, że matka zrzeka się praw przy urodzeniu na przykład, a ojciec sam zabiera dziecko i się nim opiekuje, a matka żyje sobie bez malucha?
Jest
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 18 sty 2017, 13:11

Elmer pisze:"Nie ma takiej możliwości, że matka zrzeka się praw przy urodzeniu na przykład, a ojciec sam zabiera dziecko i się nim opiekuje, a matka żyje sobie bez malucha?
Jest
ale powinien mieć na to dokument tak?
tak po prostu nie może wziąć dzieciątka?
MilenaMilena
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 18 sty 2017, 13:35

Elmer pisze:tfu. nazifeministka, androfobiczka itp.

Traktujesz go tak samo jak samotną kobietę z dzieckiem. Musi złożyć oświadczenie, żę samotnie wychowuje dziecko, masz wątpliwości - zlec wywiad
Elmer pytanie mam. Czy każda osoba samotnie wychowująca musi złożyć oświadczenie że samotnie wychowuje dziecko?
Ja wcześniej nie brałam takich oświadczeń ale coraz więcej mam takich wniosków gdzie jest tylko matka i dziecko w składzie, a że to małe miasto to wiadomo kto kłamie :)
nowicjuszka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 14 cze 2016, 13:29
Zajmuję się: św

Napisano: 18 sty 2017, 13:40

dla twojego bezpieczeństwa tak
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 18 sty 2017, 13:42

nowicjuszka pisze:

Elmer pytanie mam. Czy każda osoba samotnie wychowująca musi złożyć oświadczenie że samotnie wychowuje dziecko?
Ja wcześniej nie brałam takich oświadczeń ale coraz więcej mam takich wniosków gdzie jest tylko matka i dziecko w składzie, a że to małe miasto to wiadomo kto kłamie :)
ja biorę za każdym razem.
inga3

Napisano: 19 sty 2017, 8:37

inga3 pisze:
nowicjuszka pisze:

ja biorę za każdym razem.
Mogę wiedzieć co dokładnie w takim oświadczeniu musi być zawarte?
nowicjuszka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 14 cze 2016, 13:29
Zajmuję się: św

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x