U mnie jest identycznie. Nawet sama musiałam prosić o jakąś osobę do pomocy do przyjmowania wniosków. Sami o tym nie pomyśleli...heiland pisze:@ Iks, przecież chyba w większości ośrodków jest tak że kierownictwo nie robi nic w obszarze ŚW/ŚR/FA.
Moja "góra" nic a nic nie wie w w/w świadczeniach, sam tworzyłem informację, wrzucałem na stronę www, do gablot informacyjnych itp. itd.
nowe sprawozdanie w CAS - jakieś humorystyczne propozycje?
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Re: nowe sprawozdanie w CAS - jakieś humorystyczne propozycj
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A moja góra usilnie stara się "pomagać", ostatnio np. wstrzymali druk wniosków zamówionych przez nas. Chodzi mi bardziej o to, że rozsądnie myślący ludzie zdają sobie sprawę z tego, że od 1 sierpnia nie będziemy mieli rutynowej pracy jak zwykle, tylko będzie to okres wzmożonej aktywności naszych klientów i nas również, trzeba przygotować ośrodek, rozdzielić obowiązki, ustalić harmonogram przyjęć wniosków, godzin otwarcia urzędu, zadać sobie pytanie czy 50% składu osobowego działu poradzi sobie z 250% wniosków z którymi radzi sobie zwykle itd. A mnie np. w zeszłym tygodniu księgowa zapytała czemu w tym roku tak mało wniosków na 500+...heiland pisze:Moja "góra" nic a nic nie wie w w/w świadczeniach, sam tworzyłem informację, wrzucałem na stronę www, do gablot informacyjnych itp. itd.
Walka z wiatrakami since 1998.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
moje kierownictwo jest na urlopie, koleżanka ze SR też... siedzę prawie sama w ośrodku i muszę wszystko ogarnąć - dlatego chociaż tu szukam pomocy
na pismo odpowiadam ja
na pismo odpowiadam ja
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tak się szczerze mówiąc zastanawiam, co by było gdyby dużo ośrodków wpisało zgodnie z prawdą, że nie przygotowało się w żaden szczególny sposób do OZ. Czy to by wywołało jakiś ruch z góry? W tej chwili i tak już za późno na cokolwiek, więc to pismo to raczej taki pic na wodę.
Walka z wiatrakami since 1998.
- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
zależy też jakiej wielkości ośrodek. W moim ŚW zajmuję się tylko ja więc nie ma mowy o jakimkolwiek podziale obowiązków między pracownikami itp. Kierownik na chorobowym, generalnie wspólnie z koleżankami z ZR ogarniamy wszystko.
- Minion
- Starszy referent
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Ja też kogoś chciałem do pomocy przy przyjmowaniu wniosków. Usłyszałem wielkie G ... "Jak będzie nawał ludzi wtedy kogoś damy"..Edysia185 pisze:U mnie jest identycznie. Nawet sama musiałam prosić o jakąś osobę do pomocy do przyjmowania wniosków. Sami o tym nie pomyśleli...heiland pisze:@ Iks, przecież chyba w większości ośrodków jest tak że kierownictwo nie robi nic w obszarze ŚW/ŚR/FA.
Moja "góra" nic a nic nie wie w w/w świadczeniach, sam tworzyłem informację, wrzucałem na stronę www, do gablot informacyjnych itp. itd.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: 500+
Wam też drukarnia mówi, że trzeba liczy dwa tygodnie na realizację zamówienia? ; ) a co os 1go dawać tym ludziom jak przyjdą? Z tego co się popytałam po ościennych ośrodkach co niektórzy mają jeszcze w sierpniu urlopy itd. ; ) które im się należą jak woda oczywiście ; )
- Minion
- Starszy referent
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
U mnie urlop w sierpniu w środku przyjmowania wniosków? Nie ma bata żeby przeszłoZuzanka59 pisze:Wam też drukarnia mówi, że trzeba liczy dwa tygodnie na realizację zamówienia? ; ) a co os 1go dawać tym ludziom jak przyjdą? Z tego co się popytałam po ościennych ośrodkach co niektórzy mają jeszcze w sierpniu urlopy itd. ; ) które im się należą jak woda oczywiście ; )

-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia wychowawcze
- Kontakt:
A ja od 1-go idę na urlop 
Jaka płaca taka praca. I tyle w temacie

Jaka płaca taka praca. I tyle w temacie

- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Mi Pan przed chwilą powiedział, że on wszystko na spokojnie robi, i że w połowie przyszłego tygodnia powinien wysłać, a może i nie...Zuzanka59 pisze:Wam też drukarnia mówi, że trzeba liczy dwa tygodnie na realizację zamówienia? ; ) a co os 1go dawać tym ludziom jak przyjdą? Z tego co się popytałam po ościennych ośrodkach co niektórzy mają jeszcze w sierpniu urlopy itd. ; ) które im się należą jak woda oczywiście ; )
Oprócz nowe sprawozdanie w CAS - jakieś humorystyczne propozycje? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Odwołanie się od orzeczenia o niepełnosprawności
Zmagam sie ze spłatą świadczenia 500 + nienależnie pobranego
jaki typ wniosku zaznaczyć w sygnity?
nowo narodzone dziecko weryfikowane w ccb sygnity pomocy
Sprawozdanie w CAS zapotrzebowanie na sierpień
uchylenie decyzji tak czy nie? wstecz
liczenie dochodu-uzysku (czy rację ma Ministerstwo czy Mazur
Wątpliwe sprawowanie opieki nad dziećmi?
prosze o pomoc koordynacja 500+
prosze o pomoc koordynacja 500+
postanowienie o miejscu pobytu dzieci
kordynacja 500+ a wprowadzanie decyzji do systemu
Od jakiego miesiąca nie przysługuje prawo do świadczenia
Podstawa prawna na nowy okres zasiłkowy
Projekt rozporządzenia w sprawie metryk spraw
świadczenie rodzicielskie trzeba wykazać za 2016r. jako doch