nowe TW ile do US - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 02 kwie 2015, 14:45

Dzięki wam za wyjaśnienie. To pytanie pojawiło się dlatego, że na szkoleniu z Panią z SKO która wskazała, że w tym miejscu podpisuje kierownik czy dyrektor GOPS czy MOPS, a na poprzednim szkoleniu z bodajże czerwca 2014 z mazurkiewiczem wskazał, że w pkt. 7 wpisuje się podpis wójta lub osoby upoważnionej z GMINY ( nie GOPS) Teraz mam już wydawać TW i miałam zagwostkę.
Alicja 86

Napisano: 07 kwie 2015, 7:45

Przeczytajcie mój poprzedni wpis, co sądzicie!? Te szkolenia mają pomagać, a nie budzić wątpliwości.
Alicja 86

Napisano: 07 kwie 2015, 8:55

no właśnie przerabiam ten sam problem... wysłałam tytuły z wpisaniem podpisu burmistrza (zgodnie z info. ze szkolenia z P. Maz.) teraz urzędy skarbowe wydał postanowienie o nie przystąpieniu do egzekucji z uwagi na brak w poz. F7 podpisu osoby upoważnionej do działania w imieniu wierzyciela..... co powinnam zrobić, czy mogę złożyć zażalenie tylko jak je umotywować.... jak cofną mi się wszystkie tytuły - to oszaleję ....
apilaw
Referent
Od: 16 kwie 2014, 11:49
Zajmuję się:

Napisano: 07 kwie 2015, 10:35

No to widze koleżanko ze na tym samym szkoleniu byłyśmy i niestety coś poszło nie tak. Ja na szczęście jeszcze nie wydałam TW. Tylko skąd Pani Maz. jest w przekonaniu , ze moze podpisywać kierownik GOPS czy MOPS a tu nagle zwrot. Masakra jakaś.
Alicja 86

Napisano: 07 kwie 2015, 13:14

apilaw pisze:no właśnie przerabiam ten sam problem... wysłałam tytuły z wpisaniem podpisu burmistrza (zgodnie z info. ze szkolenia z P. Maz.) teraz urzędy skarbowe wydał postanowienie o nie przystąpieniu do egzekucji z uwagi na brak w poz. F7 podpisu osoby upoważnionej do działania w imieniu wierzyciela..... co powinnam zrobić, czy mogę złożyć zażalenie tylko jak je umotywować.... jak cofną mi się wszystkie tytuły - to oszaleję ....
to chyba Mazurek nie wie co mówi bo tylko wójt burmistrz itd. może być wierzycielem a nie OPS czy kierownik OPS
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 11:58

A w części F poz. 3 i 4 wpisujecie NIP i Regon MOPS-u? Ja już naprawdę zgłupiałem jeśli chodzi o to, kto podpisuje tytuły.
Frans

Napisano: 16 kwie 2015, 12:04

Alicja 86 pisze:Dzięki wam za wyjaśnienie. To pytanie pojawiło się dlatego, że na szkoleniu z Panią z SKO która wskazała, że w tym miejscu podpisuje kierownik czy dyrektor GOPS czy MOPS, a na poprzednim szkoleniu z bodajże czerwca 2014 z mazurkiewiczem wskazał, że w pkt. 7 wpisuje się podpis wójta lub osoby upoważnionej z GMINY ( nie GOPS) Teraz mam już wydawać TW i miałam zagwostkę.
na szkolenia z egzekucji chodzi się tylko z tymi którzy się tym zajmują a nie mazurkiem czy innym sko, ja raz byłam na szkoleniu z panią Czartoryska pracuje w Izbie skarbowej więc wie co mówi, i w lecie byłam na szkoleniu z Panem Sputowskim i byłam zadowolona z tych szkoleń
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 16 kwie 2015, 12:34

????
Frans

Napisano: 17 kwie 2015, 8:23

A jeśli dyrektor MOPS ma upoważnienie do działań związanych z windykacją należności z FA to myślicie, że może on podpisywać?
Selenit

Napisano: 17 kwie 2015, 9:06

Co o tym myślicie???
Selenit

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x